VELIKA NAGRADA ITALIJE

Hamilton slavio, Rosberg nije izdržao

Nedjelja, 07. rujna 2014. 17:47 Napisao/la  SC

 U 29. krugu Rosberg je promašio prvi zavoj i morao zaobići prepreke da bi se vratio na stazu

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Italije voženoj na stazi u Monzi. Britanac je stigao do šeste pobjede ove sezone ispred drugoplasiranog klupskog kolege Nice Rosberga i trećeplasiranog Felipea Masse (Williams). Hamilton je stigao do pobjede u 29. krugu kada je Rosberg promašio prvi zavoj i morao zaobići prepreke da bi se vratio na stazu, a britanski vozač to je iskoristio i preuzeo prvo mjesto.

- Bila je ovo teška utrka. Na kraju su mi poručili iz boksa da bi trebao usporiti, ali znao sam da to nije put kojim ću ići prema naprijed, rekao je Lewis Hamilton.

- Bolid je bio dobar, najbliže što sam uspio doći Rosbergu ove sezone. Znao sam da je jedina prilika na početku utrke, rekao je Hamilton koji nije dobro startao i vodeću poziciju prepustio Rosbergu.

- Zbog bilo kojeg razloga gumb koji treba pritisnuti na startu da bi krenuo, jednostavno nije radio. Nikada mi se to prije nije dogodilo. Nikada ne treniramo start bez te opcije, tako da nisam znao što moram napraviti, ustvrdio je Hamilton kojem je ovo bila 28. pobjeda u karijeri čime je na vječnoj ljestvici prestigao Sir Jackiea Stewarta.

Nico Rosberg priznao je da ga je na ključnu pogrešku natjerao Hamilton.

- Lewis je bio brz i morao sam pojačati tempo. Na kraju se dogodila pogreška. Bilo je to jako loše za mene, izgubiti prvo mjesto na ovaj način. Monza je najteža staza kada je u pitanju kočenje uoči zavoja. Nije to isprika za pogrešku, ali to je jedostavno činjenica, zaključio je Nico Rosberg.

Rezultati, VN Italije: 1. Lewis Hamilton (VBR/Mercedes) 1:19:10.236, 2. Nico Rosberg (Njem/Mercedes) +00:03.175, 3. Felipe Massa (Bra/Williams) +00:25.026, 4. Valtteri Bottas (Fin/Williams) +00:40.786, 5. Daniel Ricciardo (Aus/RedBull) +00:50.309,  6. Sebastian Vettel (Njem/RedBull) +00:59.965...

Ukupan poredak:  1. Nico Rosberg (Njem) 238, 2. Lewis Hamilton (VBR) 216, 3. Daniel Ricciardo (Aus) 166, 4. Valtteri Bottas (Fin) 122, 5. Fernando Alonso (Špa) 121...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.