VELIKA NAGRADA INDIJE

Sebastian Vettel svjetski prvak

Nedjelja, 27. listopada 2013. 13:50 Napisao/la  SC

Vettel je upisao pobjedu, osvojio četvrti naslov prvaka, a momčadsku  titulu osvojio je Red Bull

Sebastian Vettel svjetski je prvak, a momčad Red Bulla osvojila je naslov prvaka među konstruktorima. Vettel, kojem je ovo četvrta titula, još je jednom potvrdio dominaciju ove sezone slavivši ispred Nice Rosberga (Mercedes) i Romaina Grosejana (Lotus). Vettel je odlično krenuo u utrku, ali je svoje mjesto prepustio nakon što je otišao rano u boks zamijeniti gume.

Njemački vozač se polako počeo probijati, te je iskoristio priliku da preskoči Webbera kada koji je bio na mekanim gumama. Iako mu je u Indiji trebalo samo peto mjesto  da potvrdi naslov prvaka, Nijemac je i ovu utrku odradio u stilu.

- Ostao sam bez riječi, rekao je Vettel nakon šeste uzastopne pobjede.

- Ne znam što bih rekao, prošao sam kroz ciljnu ravninu i jednostavno sam prazan. Želite nešto reći, a jednostavno ne možete. Ovo je bila sjajna sezona, sjajna je atmosfera u momčadi i nevjerojatno je uskočiti u ovaj bolid i voziti, rekao je Vettel.

VN Indija: 1.  Sebastian Vettel (Red Bull) 2. Nico Rosberg (Mercedes) +29.8, 3. Romain Grosjean (Lotus) +39.8, 4. Felipe Massa (Ferrari) +41.6, 5. Sergio Perez (McLaren) +43.8, 6. Lewis Hamilton (Mercedes) +52.4, 7.  Kimi Räikkönen (Lotus) +67.9...

Ukupan poredak: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 322, 2. Fernando Alonso (Ferrari) 207, 3. Kimi Raikkonen (Lotus) 183, 4. Lewis Hamilton (Mercedes) 169, 5. Mark Webber (Red Bull)...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.