Susie Wolff nastupa u Njemačkoj i Velikoj Britaniji, prva žena u Formuli 1 poslije 22 godine

Ponedjeljak, 24. veljače 2014. 21:24 Napisao/la  SC

Ovo je nevjerojatna prilika i zgrabit ću je s obje ruke, kaže Wolff

Susie Wolff prva je žena poslije 22 godine koja će sljedeće godine nastupiti u utrkama Formule 1. Britanska vozačica nastupa na treninzima za VN Njemačke i Velike Britanije. Prva žena u Formuli 1 bila je Talijanka Giovanna Amati, koja 1992. godine nije uspjela u kvalifikacijama za VN Brazila na stazi Interlagos. Zadnja žena koja se baš natjecala u utrkama

Formule 1 bila je također Talijanka Lella Lombardi 1976. godine.

- Ovo je nevjerojatna prilika i zgrabit ću je s obje ruke. To je teško okruženje, ali imam iza sebe solidan test na Silverstoneu što je pokazalo ljudima za što sam sposobna, rekla je 31-godišnja Wolff.

Švicarska vozačica, 25-godišnja Simona De Silvestro, priključila se momčadi Sauber u veljači. Priprema za nastupe 2015. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.