Nico Rosberg na VN Kine ostvario prvu pobjedu u karijeri, Mercedes slavio nakon 57 godina

Nedjelja, 15. travnja 2012. 11:55 Napisao  Marko Babić

Rosbergova pobjeda prvo je slavlje Mercedesa od 1955. kada je legendardni Juan Manuel Fangio pobijedio na utrci u Italiji. Hamilton preskočio Alonsa u ukupnom poretku

Nico Rosberg pobjednik je Velike nagrade Kine. Vozač Mercedesa stigao je do prvog slavlja u karijeri u 111. pokušaju. Dvadesetšestogodišnji Nijemac vodio je od samog početka i iza sebe je ostavio drugoplasiranog Jensona Buttona i Lewisa Hamiltona koji je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku za dva boda ispred klupskog kolege Buttona. Do utrke u Šangaju vodeći je bio Fernando Alonso koji je u nedjelju uspio osvojiti tek deveto mjesto.

-  Bravo majstore, uživaj u pobjedničkom krugu, poručili su iz boksa Mercedesa Rosbergu nakon što je odvozio zadnji krug.

- Dugo smo čekali na ovu pobjedu, i momčad i ja. Stvarno je super vidjeti kako napredujemo. Nisam očekivao da ćemo biti ovako brzi, iako sam znao da imamo šanse za pobjedu. U nedjelju se sve poklopilo, rekao je Rosberg nakon utrke.

Aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel (Red Bull) krenuo je s 11. pozicije, te je u završnici zbog problema s gumama s drugog pao na peto mjesto. Prestigli su ga Button, Hamilton i klupski kolega Mark Webber.

Inače, Rosbergova pobjeda prvo je slavlje Mercedesa od 1955. kada je legendardni Juan Manuel Fangio pobijedio na utrci u Italiji.

Michael Schumacher, Rosbergov momčadski kolega koji je u utrku krenuo s druge pozicije, odustao je u 14. krugu nakon pogreške pri promjeni guma u boksu.


Rezultati, VN Kine: 1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:36:26.929 sati, 2. Jenson Button (McLaren) +20.6, 3. Lewis Hamilton (McLaren) +26.0, 4 Mark Webber (Red Bull Racing) +27.9, 5. Sebastian Vettel (Red Bull) +30.4, 6. Romain Grosjean (Lotus) +31.4 secs, 7. Bruno Senna (Williams) +34.5, 8. Pastor Maldonado (Williams) +35.6, 9. Fernando Alonso (Ferrari) +37.2, 10. Kamui Kobayashi (Sauber) +38.7...     

Poredak u Svjetskom prvenstvu, vozači: 1.  Lewis Hamilton (VBR/ McLaren) 45, 2.  Jenson Button (VBR McLaren) 43, 3.  Fernando Alonso (Špa/Ferrari) 37, 4.  Mark Webber (Aus/ Red Bull) 36, 5.  Sebastian Vettel (Njem/Red Bull) 28, 6.  Nico Rosberg (Njem/Mercedes GP) 25 bodova...

Poredak u Svjetskom prvenstvu, momčadi: 1. McLaren 55, 2. RedBull 42, 3.  Ferrari 35, 4.  Sauber 30, 5.  Lotus 16...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.