Nici Rosbergu pole position na Velikoj nagradi Kine, Vettel tek jedanaesti

Subota, 14. travnja 2012. 12:28 Napisao/la  M. B.

S druge pozicije krenut će Michael Schumacher budući da je drugoplasirani po vremenu Lewis Hamilton kažnjen zbog promjene mjenjača

Nico Roseberg krenut će s prve startne pozicije na Velikoj nagradi Kine. Rosberg je do pole positiona stigao odvozivši krug za 1:35.121 minutu ispred Lewisa Hamiltona (McLaren) i Michaela Schumachera (Mercedes). Kako je Hamilton promijenio mjenjač uoči dolaska u Šangaj zaradio je kaznu i morat će krenuti s pet mjesta niže pozicije, točnije sedmog mjesta. Za Mercedes to znači da će imati prvi red za sebe, a iza njih su odlični Kamui Kobayashi (Sauber) i Kimi Riakkonen (Lotus).

- Ovo je sjajan osjećaj, fantastičan zapravo, rekao je Nico Rosberg, sin Kekea Rosberga svjetskog prvaka iz 1982. godine. Nico je do pole positiona stigao iz 111. pokušaja, jedini puta da je izborio prvi red na utrci bilo je 2010. godine u Maleziji. Kao momčad Mercedes je zadnji puta imao najbolju startnu poziciju 1955. godine kada je Juan Manuel Fangio bio najbrži na Velikoj nagradi Italije.

Potpuno je podbacio Sebastian Vettel (Red Bull), aktualni svjetski prvak, koji je zauzeo tek jedanaesto mjesto

Rezultati kvalifikacija, VN Kine: 1. Nico Rosberg (Mercedes) 1:35.121, 2. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) + 0.505, 3. Michael Schumacher (Mercedes) + 0.570, 4. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) + 0.663, 5. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) + 0.777...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.