Formula 1: Sebastian Vettel pobjednik VN Mađarske, Lewis Hamilton zadržao vodstvo u ukupnom poretku

Nedjelja, 26. srpnja 2015. 16:42 Napisao/la  SC

Sebastian Vettel je stigao do drugog ovogodišnjeg slavlja. Društvo na postolju pravila su mu oba Red Bulla, Daniil Kvjat na drugom i Daniel Ricciardo na trećem mjestu.

Sebastian Vettel pobjednik je utrke Formule 1 za VN Mađarske čime je stigao do drugog ovogodišnjeg slavlja. Društvo na postolju pravila su mu oba Red Bulla, Daniil Kvjat na drugom i Daniel Ricciardo na trećem mjestu.

Odlična utrka za Veliku nagradu Mađarske završila je pobjedom Sebastiana Vettela koji je najmanje griješio i zasluženo otišao do pobjede. Netipična utrka za dosadašnji dio sezone bila je loša za Mercedes koji je ostao bez postolja s Lewisom Hamiltonom na šestom i Nicom Rosbergom na osmom mjestu. Već start utrke nagovijestio je zanimljivost, oba Mercedesa loše su startala, Sebastian Vettel stigao je do vodeće pozicije dok je Kimi Raikkonen došao na drugo mjesto. Hamilton je ubrzo ušao u nove probleme, izletio sa staze i vratio se na deseto mjesto. Pokušao se Britanac što prije vratiti u vrh, uspio se probiti do petog mjesta, ubrzo prošao i Daniela Ricciarda te krenuo u lov na momčadskog kolegu Rosberga.

Sredinom utrke izletio je Nico Hulkenberg i pod virtualnim sigurnosnim automobilom situacija se dodatno zakomplicirala. Ubrzo je utrku napustio Raikkonen koji je imao problema s bolidom. Nedugo nakon nastavka utrke došlo je do kontakta između Ricciarda i Rosberga u kojem je lošije prošao Rosberg, probušena mu je stražnja lijeva guma i značajno je pao u poretku, kaznu je zaradio Hamilton koji se odmah ispričao momčadi i na kraju nije mogao bolje od šestog mjesta.

Vettel je odjurio do svoje prve pobjede u Mađarskoj, Daniil Kvjat je bio odmah iza njega i po prvi puta se našao na postolju, a po prvi puta ove sezone na postolju su bila oba Red Bulla. Uspjeh ravan pobjedi ostvario je McLaren koji je imao Fernanda Alonsa na petom i Jensona Buttona na devetom mjestu nakon vrlo loših kvalifikacija i neprolaska u drugi krug.

VN Mađarske, rezultati:
1. Sebastian Vettel (Ferrari)
2. Daniil Kvjat (Red Bull) +15.700
3. Daniel Ricciardo (Red Bull) +25.000
4. Max Verstappen (Toro Rosso) +44.200
5. Fernando Alonso (McLaren) +49.000
6. Lewis Hamilton (Mercedes) +52.000
7. Romain Grosjean (Lotus) +58.500
8. Nico Rosberg (Mercedes) +58.800
9. Jenson Button (McLaren) +1:07.000
10. Marcus Ericsson (Sauber) +1:09.10

Ukupni poredak:
1. Lewis Hamilton - 202 boda
2. Nico Rosberg - 181 bod
3. Sebastian Vettel - 160 bodova
4. Valtteri Bottas - 77 bodova
5. Kimi Raikkonen - 76 bodova

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.