Formula 1: Max Verstappen slavio na Velikoj nagradi Saudijske Arabije

Nedjelja, 27. ožujka 2022. 21:26 Napisao/la  SC
Max Verstappen
Max Verstappen

Max Verstappen pobjednik je Velike nagrade Saudijske Arabije u formuli 1, druge utrke sezone vožene u Jeddi.

U dramatičnoj utrci Verstappen je do prve pobjede ove sezone došao pretekavši Charlesa Leclerca (Ferrari) tri kruga prije kraja utrke.

Leclerc je veći dio utrke proveo na prvom mjestu, Verstappen ga je prvi put pretekao u 42. krugu, ali je Franucz uspio vratiti svoju poziciju, ali od novog napada aktualnog svjetskog prvaka nije se uspio obraniti.

Leclerc, pobjednik prve utrke ove sezone održane u Bahrainu, na kraju je zauzeo drugo mjesto, njegov momčadski kolega Carlos Sainz Jr. bio je treći.

Lewis Hamilton zauzeo je 10. poziciju, u utrku je startao s 15. mjesta iako je postojala mogućnost da odustane od nastupa zbog sigurnosne situacije na naftnim poljima nedaleko staze u Jeddi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.