FIA potvrdila: Sebastian Vettel nije pretjecao pod žutom zastavom i ostaje svjetski prvak

Četvrtak, 29. studenog 2012. 16:55 Napisao/la  SC

FIA je potvrdila da je Vettel ispravno pretjecao jer je sudac mahao zelenom zastavom, a signalizacija sudaca ima prednost ispred elektronske

Svjetska automobilistička federacija (FIA) objavila je da Sebastian Vettel nije pretjecao pod žutom zastavu na posljednjoj utrci sezone, Velikoj nagradi Brazila i nema osnove da ga se naknadno kazni i tako naslov svjetskog prvaka pripadne Fernandu Alonsu.

FIA je potvrdila da je Vettel ispravno pretjecao jer je sudac mahao zelenom zastavom, a signalizacija sudaca ima prednost ispred elektronske. Alan van der Merwe, inače liječnik u Formuli 1, na Twitteru je napisao: "Dečki smirite se, Sebastian nije ništa loše napravio", dodavši da u ovoj situaciji jedino vrijedi zelena zastava kojom je mahao sudac.

Charlie Whiting, direktor FIA-e zadužen za utrke, potvrdio je da pretjecanje nije sporno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.