Bavarska banka od Bernieja Ecclestonea traži nadoknadu štete od 300 milijuna eura

Petak, 26. listopada 2012. 13:40 Napisao/la  SC

Predstavnici banke BayernLB tvrde da je njihov paket od 47,2 posto dionica Formule 1, koji je bio prodan CVC-u za 645 milijuna eura, ustvari prodan značajno ispod prave vrijednosti

Bernieju Ecclestoneu prijeti tužba u kojoj će bavarska banka BayernLB tražiti nadoknadu od tristo milijuna eura za štetu u prodaji dionica Formule 1 tvrtki CVC 2006. godine. Predstavnici banke BayernLB tvrde da je njihov paket od 47,2 posto, koji je bio prodan za 645 milijuna eura, ustvari prodan značajno ispod prave vrijednosti.

Naime, u međuvremenu je Gerhard Gribkowsky, bivši zaposlenik bavarske banke koji se bavio rizikom, osuđen zbog mita, neplaćanja poreza i povrede prava u slučaju prodaje dionica Formule 1.

Gribkowsky je u istrazi otkrio da mu je Ecclestone platio 35 milijuna eura da namjerno smanji cijene dionice. S druge strane Ecclestone je tvrdio da je novac isplatio budući da je Gribkowsky prijetio da će falsificirati podatke o neplaćanju poreza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.