Croatia Rally: Hrvatska ima sedam predstavnika među 68 posada

Ponedjeljak, 12. travnja 2021. 12:41 Napisao/la  SC
 Thierry Neuville najveći favorit
Thierry Neuville najveći favorit

Sve je spremno za Croatia Rally, a najbolje reli posade svijeta već su počele s testiranjima hrvatskog asfalta.

Najpoznatiji reli vozači današnjice će od 22. do 25. travnja na Croatia Rallyju skupljati bodove za Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC).

Hrvatska je treća etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.

Na Croatia Rallyju najbolje posade svijeta očekuje ukupno 300 kilometara brzinskih ispita koje karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima.

Hrvatska etapa Svjetskog prvenstva u reliju karakteristična je jer se radi o prvom potpuno asfaltnom reliju ove sezone, a brojne promjene asfaltne podloge iziskivat će od ekipa prilagodbu podešenja vozila i pronalazak optimalnih guma.

Ukupno je za Croatia Rally potvrđen nastup 68 posada, a Hrvatska će imati čak sedam predstavnika - Niku Pulića, Viliama Prodana, Martina Ravenščaka, Krešimira Ravenščaka, Ivicu Siladića, Matea Butorca i Željka Magličića.

Valja istaknuti kako je Pulić prijavljen za nastup u elitnom, WRC razredu, dok će ostali domaći predstavnici voziti u Rally4 vozilima s prednjim pogonom.

Stručnjaci ističu kako je među favoritima za osvajanje Croatia Rallyja Belgijac Thierry Neuville, kojem najbolje leže asfaltne podloge, a za trofej će se boriti s reli legendom i sedmerostrukim svjetskim prvakom Sébastienom Ogierom.

Svoj je nastup potvrdio i Estonac Ott Tänak koji je trenutno peti u ukupnom poretku, kao i najveće iznenađenje ove sezone, mladi 20-godišnji Finac Kale Rovanperä koji je vodeći u ukupnom poretku nakon 4. mjesta u Monte Carlu i 2. na domaćem terenu u Finskoj.

Sve informacije i novosti možete pratiti na službenoj web stranici rally-croatia.com kao i na službenim kanalima na društvenim mrežama na Facebooku - Croatia Rally i Instagramu - Croatia Rally.

World Rally Championship vrhunski je sportski događaj, koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača.

Riječ je o dramatičnoj utrci gdje je svaka desetinka sekunde važna što od posade zahtijeva maksimalnu koncentraciju i preciznost.

Beskompromisno nadmetanje objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima kojima pomažu hladne glave i smireni glasovi najsposobnijih suvozača svijeta.

WRC je globalni izazov kojeg karakteriziraju hrabrost, strast, izdržljivost i mogućnost konstantne prilagodbe stalnim izmjenama okoline i nepredvidivosti uvjeta za vožnju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.