Autoslalom: Domagoj Belinić četvrtom pobjedom učvrstio lidersku poziciju

Utorak, 12. rujna 2017. 08:19 Napisao/la  Miroslav Krpan
Domagoj Belinić
Domagoj Belinić


Braća Domagoj i Hrvoje Belinić prvi i drugi u PH i CEZ-u, ekipa AK Pula-Rovinj s 14 pehara  nedodirljiva s četvrtom pobjedom sezone

Zagrepčanin Domagoj Belinić, koji već nekoliko godina vozi za Autoklub Pula-Rovinj, novom je pobjedom, u četvrtom ovosezonskom natjecanju Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu, učvrstio svoju lidersku poziciju u ukupnom poretku.

 Pobjedu je ostvario na nekadašnoj karting stazi „Špansko“ u srcu Zagreba gdje je uz nastup 69 vozačica i vozača iz pet zemalja bio dvostruki ukupni pobjednik.
 
 Naime, „15. Nagrada Grada Zagreba – 5. Memorijal Mire Nikolić“ u još jednoj dobroj organizaciji zagrebačkog Autokluba „Ina Delta“, bodovano je za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, te Prvenstvo Republike Hrvatske u kojem je nastupilo 56 vozačica i vozača iz 14 klubova.

 Domagoj Belinić u „Renaultu 5 GT Turbo“ s dvije izvrsne vožnje, bez greške, bio je uspješniji za svega 668 tisućinki sekunde i to ispred svog brata Hrvoja, višestrukog državnog prvaka i nositelja Zlatnog trofeja HAKS-a.
 
 Hrvoje je vozio u identičnom automobilu braneći boje, ujedno najuspješnije i ove sezone nedodirljive ekipe hrvatskih prvaka autoslaloma, Autokluba „Pula-Rovinj“. Klupskom su trijumfu, osnovom rezultata po klasama,  uz pobjedu Domagoja (sport 7) doprinijele i pobjede klasa Nenada Damarije (sprint 4, Autobianchi A112)  i Marka Mirosavljevića (serija 3, Renault Clio RS).

 Da uspjeh u Zagrebu za pulsku ekipu bude veći, uobičajeno se pobrinula najbolja hrvatska vozačica Iva Damarija (Autobianchi A112) koja je uz četvrtu pobjedu među vozačicama slavila i izvrsno drugo mjesto u klasi Sprint 4 iza svog supruga Nenada.

 Uz braću Belinić na hrvatskom postolju treće je mjesto „generalke“ zauzeo Goran Sruk iz AK Dubrava (Renault Clio RS), ujedno pobjednik klase Sprint 6, dok je u CEZ konkurenciji trećeplasirani bio Austrijanac Patrick Mayer (VW Golf I 16v 2.0).
 
 Mirosavljević je i pobjednik Grupe I serijskih automobila PH, a Sruk Grupe II sprint automobila.
 
 Izvrsnim vožnjama u „Škoda Fabia 1.9 Tdi“ Zagrepčanin Tomislav Jeffrey Jemrić (AK AD Astra Kastav) pobjedom je u konkurenciji juniora iznenadio ove sezone do sada trostrukog pobjednika Antonia Hernauta (AKK Zanatlija, Opel Corsa).

 Pobjednička postolja osvojili su i Buzećani u „dresu“ SAK Samobor Igor Bogović (Renault Clio) trećim mjestom klase „Serija 3“, te Mia Ozvačić (Renault Clio) treća u konkurenciji vozačica, dok je treće mjesto klase „Serija 1“ osvojio Aljoša Kinkela (AK Opatija) za upravljačem legendarne „Zastave 750“.

 U ekipnoj konkurenciji drugi su iza Puljana vozači SAK Samobora iz čijih su redova i pobjednici dvije serijske klase Marko Stanisavljević i Dario Mučnjak, dok je Igor Mandić (AK HBT Racing) slavio u klasi Sprint 5.
 
Natjecanje je bodovano i za Prvenstvo Sjeverne lige HAKS-a i Prvenstvo Zagreba, a u obje konkurencije pobjednik je bio Goran Sruk ispred Zanatlijaša Saše Čaklovića i Marka Cavora. Ekipne pobjede otišle su u zagrebačku Dubravu.

Do zaključenja hrvatskog prvenstva predstoje još dva natjecanja na krajnjem hrvatskom jugu – 23. rujna u Slano-Banići, a 21. listopada u Dubrovniku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.