24. Nagrada Malačke, 98 automobilista prijavili nastup

Petak, 02. srpnja 2021. 15:21 Napisao/la  Miroslav Krpan
Igor Vičević
Igor Vičević Foto: Miroslav Krpan

Tradicionalna Međunarodna brdska automobilistička utrka "24. Nagrada Malačke – Sv. Dujam 2021", u organizaciji Splitskog autokluba, privukla je pažnju 98 automobilista, koji su prijavili nastup na stazi Malačka, u zaleđu Kaštela, dugoj 4.100 metara.

Uz bodovanje Prvenstva Republike Hrvatske, za sportska i povijesna vozila, kao treća utrka sezone, upisana je i u kalendar FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone.

To je ove godine privuklo tek sedam inozemnih vozača, dok glavninu čine domaći iz 29 klubova.

Mnogima je u sjećanju prošlogodišnji uspon na Malački, sudjelovanjem više od stotinu vozača, među kojima i europskih asova u formulama i prototipovima.

No, bilo je to vrijeme kada se zbog korone na tlu Europe nije vozilo gotovo ništa, ali su dvije brdske utrke u Hrvatskoj (Skradin i Malačka) privukle europsku brdsku kremu.

Sada se moramo ponovo zadovoljiti uglavnom domaćim dvobojima i borbom za bodove državnog prvenstva ili Prvenstva Regije Jug HAKS-a.

Favorit za pobjednika stiže iz zagrebačkog AMK Zanatlija, Domagoj Pereković koji je upisao u protekla dva mjeseca dvije pobjede Kategorije I (turistička vozila) i velikim koracima kreće u osvajanje novog naslova državnog prvaka.

Vodeći je i u najbrojnijoj grupi E1, dok ga u generalci ukupnog poretka na drugoj poziciji prati 18-godišnji Riječanin Matija Jurišić, za bodove PH „u dresu“ AK Župa Dubrovačka, a ujedno je i vodeći grupe A.

U grupi N tek s bodom prednosti trenutni lider prvenstva je Crnogorac Nikola Radnjić u srazu s višestrukim prvakom i klupskim kolegom iz AK Dubrovnik racing Đivom Franićem.

Ekipno, ove sezone dominira AK Dubrovnik racing i uoči Malačke ima 37 bodova više od najvećih konkurenata, susjeda iz Dubrovačko-neretvanske županije – vozača AK Župa Dubrovačka.

Nastupit će i tri bolida među kojima je favorit Mađar Laszlo Szasz (AK Dubrovnik racing) u Formuli Reynard F3000 Zytec.

U domaćem Prvenstvu sportskih povijesnih automobila, s dvije „generalke“ na Sljemenu i u Skradinu, najuspješniji je Igor Vičević (AK Rijeka), a bodovno ga prate Dino Ćućić (AK Opatija) i Božidar Matijaš (AKK Rogoznica). U ekipnoj konkurenciji dominantnost su do sada pokazali vozači Autokluba Opatija.

Subotnje prijepodne 3.srpnja vozači će na prostoru Parka vozača u Trolokvama zaključivati verifikaciju i tehnički prijam vozila, potom od 11,30 do 14 sati voziti slobodni, a od 15,30 sati prvi od dva službena treninga.

Prva od dvije bodovne utrke vozi u nedjelju od 12 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.