Sergej Bubka posjetio Split, slavni atletičar upoznat s projektom novog stadiona u Parku mladeži

Utorak, 16. prosinca 2014. 20:08 Napisao/la  SC

Vrlo sam sretan zbog dolaska u Split, drago mi je vidjeti da ovdje postoje planovi i projekti za unaprjeđenje hrvatske atletike, rekao je Bubka

Sergej Bubka u utorak je boravio u Splitu, gdje je stigao na poziv predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića. Višestruki svjetski rekorder u skoku uvis i jedan od najboljih atletičara svih vremena upoznao se s projektom Ruža Hrvatska, novim stadionom RNK-a Split koji bi trebao biti "IAAF akreditirani sportski centar".

- Ideja je da Ruža Hrvatska bude kombinirani nogometno-atletski centar najviše razine. Projekt je rađen na ideji javno-privatnog partnerstva s RNK Split, odnosno braćom Žužul s kojima imamo odličnu suradnju, objasnio je Bubki gradonačelnik Ivo Baldasar.

Bubka je posjetio RNK Split, gdje su ga dočekali braća Slaven i Jozo Žužul.

- Iznimna mi je čast što je u naš klub došao jedan od najvećih atletičara svih vremena. Sigurno se radi o najvećem sportašu koji je do sada posjetio RNK Split, zahvalni smo mu na dolasku, te smatramo ovo još jednim povijesnim trenutkom za klub. Sergej Bubka osvojio je šest uzastopnih svjetskih prvenstva i jedno olimpijsko zlato u disciplini skok s motkom. U svojoj bogatoj karijeri je čak 35 puta obarao svjetski rekord. Njegovi podvizi do današnjeg dana su ostali nedostižni i izazivaju divljenje kod svih sportaša i sportskih djelatnika. Drago nam je što je posjetio baš Split jer se ovdje na licu mjesta može uvjeriti kako u suživotu egzistiraju atletski i nogometni klub, kazao je Slaven Žužul.


- Vrlo sam sretan zbog dolaska u Split, drago mi je vidjeti da ovdje postoje planovi i projekti za unaprjeđenje hrvatske atletike. Posebno mi se svidio projekt nogometno-atletskog stadiona, odlična ideja i prilika za splitske sportaše. Danas sam saznao mnogo o tom projektu, te mogu samo čestitati Gradu i vlasnicima RNK Split koji su spremni napraviti jedan takav iskorak za splitski sport. Infrastruktura je temelj svih sportskih uspjeha, a ja se nadam da će se ovaj projekt realizirati, kazao je Bubka koji se iz Splita uputio u Duborvnik, a u srijedu se treba sastati s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u Zagrebu. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.