Sandra Perković slavila na četvrtom natjecanju Dijamantne lige, pobjednički hitac bacila u petoj seriji

Četvrtak, 16. lipnja 2016. 20:47 Napisao/la  SC

Drugo mjesto u Stocholmu zauzela je Francuskinja Melina Robert Michon (64.96), a treće svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero (63.85). Sljedeća stanica Dijamantne lige je Monaco, 15. srpnja

Hrvatska diskašica Sandra Perković i dalje je nepobjediva u Dijamantnoj ligi nakon što je slavila po kišovitom i hladnom vremenu na mitingu u Stockholmu s hicem od 68.32 metara.

Perković je tako slavila i na četvrtom natjecanju Dijamantne lige, te vodi s uvjerljivih 40 bodova, 28 više od drugoplasirane. U Stockholmu je pobjednički hitac bacila u petoj seriji. Natjecanje je otvorila hicem od 66.11, u drugoj seriji je bacila 65.44 dok je u trećoj i četvrtoj seriji imala neispravne pokušaje. Natjecanje je zaključila bacivši disk 67.26, a koliko je bila dominantna govori i činjenica da bi i njezin najslabiji hitac bio pobjednički.

Perković drži rekord mitinga u glavnom gradu Švedske (68.77) iz 2012. godine, a 70.88 metara, koliko je bacila u Šangaju, i dalje je vodeća daljina u svijetu ove sezone.

Drugo mjesto u Stocholmu zauzela je Francuskinja Melina Robert Michon (64.96), a treće svjetska prvakinja Kubanka Denia Caballero (63.85). Sljedeća stanica Dijamantne lige je Monaco, 15. srpnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.