TRAGEDIJA U JAR-u

Oscar Pistorius optužen za ubojstvo djevojke

Četvrtak, 14. veljače 2013. 08:56 Napisao/la  SC

Prema prvotnoj verziji Pistorius je pucao u svoju djevojku misleći da je provalnik

Oscar Pistorius, najpoznatiji svjetski paraolimpijac, optužen je za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, bivšeg modela FHM-a, s kojom je bio u vezi od studenog prošle godine. Prema njegovoj izjavi, djevojku je ubio iz vatrenog oružja misleći da je provalnik. Ubojstvo se dogodilo u njegovu stanu u Pretoriji u ranim jutarnjim satima, prema neslužbenoj verziji djevojka se ušuljala u stan namjeravaju iznenaditi Oscara.

Policija nije potvrdila njegove navode, niti je obznanila službenu verziju ubojstva. BBC prenosi da susjedi čuli svađu i galamu uoči pucnjave, a policija je navodno na istu adresu već ranije dolazila zbog remećenja javnog reda i mira. Južnoafrički atletičar pojavit će se pred sudom u petak.

Pistorius je stekao svjetsku slavu kao prvi paraolimpijac, koji je sudjelovao u završnici atletskog natjecanja jednih OI. U Londonu je 26-godišnji Južnoamerikanac trčao u polufinalu utrke na 400 metara. Rođen je bez lisnih kostiju obiju nogu, na potkoljenicama nosi karbonske proteze.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.