OLIMPIJSKE IGRE Nedžad Mulabegović: Svaka čast Premeruu, ali ne zamaram se porazom na PH

Utorak, 24. srpnja 2012. 09:11 Napisao  Marko Babić

Kugla je jedina disciplina koja ima isti dan kvalifikacije i finale. Tu smo zakinuti, teško je to sve izvući u jedan dan. Recimo da bi oko 20.15 metara bilo dovoljno za finale, rekao je atletičar riječkog Kvarner Autotransa

Nedžad Mulabegović, atletičar riječkog Kvarner Autotransa, posljednje dane pred odlazak na Olimpijske igre provodi u Zagrebu. Nedžad je proteklog vikenda nastupio na prvenstvu Hrvatske i s 20.37 metara osvojio drugo mjesto iza Marin Premeru iz Triblja čiji je hitac bio duži za osam centimetara. Ipak, Nedžada taj plasman nije previše zabrinuo.

- Dobro je bilo u Rijeci, zadovoljan sam nastupom. Iako sam možda trebao pobijediti zadovoljan sam dužinama, pet hitaca preko 20 metara je sasvim dobar prosjek. Poraz od Marina Premerua ne boli, ne zamaram se time. Domaća natjecanja vec neko vrijeme nisu neka motivacija, medunarodni mitinzi su puno važniji. Naravno da je pobjeda uvijek pobjeda, svaka čast Premeruu koji je bio odličan, tu smo negdje. To je jako dobro za sport, zadnjih četiri, pet godina nisam imao konkurenciju, sada će biti zanimljivo u nadolazećim godinama, ustvrdio je Nedžad Mulabegovic.

- Dva tjedna prije prvenstva Hrvatske proveo sam na pripremama u Medulinu, sada sam u Zagrebu i tu ću trenirati i održavati formu do polaska. Kvalifikacije u Londonu su ujutro, puno više se može napraviti navečer. Recimo da bi oko 20.15 metara bilo dovoljno za ulazak među 12 najboljih odnosno finale, dodao je Nedžad požalivši se zatim malo, ali opravdano, na tretman kuglaša na OI.

- Kugla je jedina disciplina koja ima isti dan kvalifikacije i finale. Tu smo zakinuti, teško je to sve izvući u jedan dan. Neke discipline čak imaju kvalifikacije navečer, a nekima je dva, tri dana između kvalifikacija i finala. Moramo se ustati u pet ujutro, doručkovati, pa odraditi kvalifikacije. Onda natrag u hotel, ručak, pa odmor i onda natrag na finale. Dakle, unutar jednog dana treba dvaputa dignuti organizam, a između smiriti. rekao je Mulabegović kojem će ovo biti treći nastup na Olimpijskim  igrama.  Ove godine bilo je dobrih rezultaa kao što je osobni rekord (20.66 metara) ma međunarodnom mitingu u Kingstonu, pa do 19.79 na Europskom prvenstvu gdje je bio 11.

- Sada idem puno spremniji mentalno i fizički. Pokazao sam da sam u dobroj formi, iskusniji sam. Cilj je naravno izbjeći neku ozljedu u narednim danima. Nadam se da se neće ponoviti finale EP-a. Glava je tada željela, ali tijelo jednostavno nije dalo. Europsko prvenstvo se ipak ni ne može usporediti s Olimpijskim igrama, zaključio je Nedžad Mulabegović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.