ZLATO U HELSINKIJU

Perkovićka obranila naslov europske prvakinje

Nedjelja, 01. srpnja 2012. 18:58 Napisao/la  SC

Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju hicem od 67,62 metra

Sandra Perković postala je europska prvakinja u bacanju diska, na Europskom prvenstvu u Helsinkiju osvojila je zlatnu medalju hicem od 67,62 metra. Drugoplasirana je Njemica Nadine Muller s hice 65,41 metara, a trećeplasirana Ukrajinka Natalija Semjenova s hicem 62,91.

Perkovićka je pobijedila trećim hicem koji je uslijedio nakon dva prestupa čime je najbolja europska diskašica ugrozila plasman u među osam najboljih. Kada je najviše trebalo, Perkovićka ne samo da je ostvarila plasman u finalnu seriju nego je ostvarila hitac kojega nitko više nije mogao nadmašiti. U trima preostalim hicima Perkovićka je još jednom dohvatila medalju, u četvrtoj seriji bacila je 62,93 čime bi osvojila broncu.

Osvojivši zlato Perkovićka je obranila titulu europske prvakinje iz Barcelone prije dvije godine, po dvostrukoj uzastupnoj tituli postala je peta diskašica u povijesti europskih prvenstava.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.