HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Sandra Perković doživjela prvi poraz ove sezone

Utorak, 03. rujna 2013. 22:46 Napisao/la  SC

Sandra Perković nastupila je ozlijeđena, bacila disk 65,63 i dalje nije išlo

Sandra Perković doživjela je prvi poraz u sezoni i to na domaćem bacalištu! Amerikanka Gia Lewis-Smallwood pobjednica Hanžekova memorijala u bacanju diska, daljinom 66,29 osvojila je prvo mjesto i ostvarila osobni rekord. I natjerala suze na obraze Sandre Perkovića!

 

Suze zbog poraza ili bolova, svejedno! Sandra Perković nastupila je ozlijeđena, bacila disk 65,63 i dalje nije išlo. U najavama nastupa Sandra je predvidjela ovakav rasplet, očito je znala da nije spremna. Ali, da nije nastupila na Hanžeku…

 

 

U utrci na 100 metara neočekivano je pobijedio Mark Rodgers. Drugi je bio sve bolji Jamajčanin Kemar Bailey dok je tek treći bio prvi favorit utrke, Justin Gatlin, koji prvi put ove sezone nije trčao brže od deset sekundi.

 

U memorijalnoj utrci na 110 metara prepone David Oliver je za jednu stotinku sekunde bio brži od Ryan Wilsona. I treći, Kubanac Dyron Robles trčao je jako brzo, samo četiri stotinke sporije od aktualnog svjetskog prvaka iz Moskve.

Kada nema Blanke Vlašić, natjecanje u skoku uvis nikome nije zanimljivo. U konkurenciji samo pet visašica pobijedila je Ruskinja Irina Gordejeva (1,95). Treća je bila naša Ana Šimić.

Kao što se očekivalo prve dvije discipline Hanžeka ponudile su dva rekorda mitinga. U skoku s motkom nadmašen je rekord iz 1991. i 1992. godine (5,50). 15 centimetara više preskočio Brazilac Augusto Dutra. U bacaju koplja Tero Pitkamaki je odmah u prvoj seriji nadmašio rekord iz 1997. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.