Blanka Vlašić pobijedila na splitskom mitingu i zaplakala zbog bolova u nozi

Petak, 29. siječnja 2016. 21:37 Napisao/la  SC

Emocije su do vrha ali plačem jer me boli. Još od početka, od prvog skoka. Govorili su mi da odustanem već na prvom skoku, ali htjela sam pobijediti, kaže Blanka

Nakon pet godina, koliko se nije skakalo u Splitu, na tribinama Gripa našlo tek oko tisuću ljubitelja atletike. Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pozdravio je skakačice i publiku te otvorio miting.

Glavna zvijezda mitinga Blanka Vlašić natjecanje je započela na visini od 185 centimetara, nošena podrškom s tribina lako je preskočila postavljenu letvicu. Pojavila se Vlašićka na zaletištu još dvaput, preskočila je 191, pa 195 cm čime je ostvarila pobjedu.

Na kraju je odlučila letvicu postaviti na dva metra, granicu koju je u karijeri preskočila čak 165 puta. Pokušala je jednom, nije uspjela, a bol u desnoj nozi bila je prejaka da nastavi. Potekle su i suze:

- Emocije su do vrha ali plačem jer me boli. Još od početka, od prvog skoka. Govorili su mi da odustanem već na prvom skoku, ali htjela sam pobijediti ovdje pred svojim navijačima. Bio je ovo skok s jednom nogom, 195 cm, danas nisam imala ništa od desne noge i to me brine, izgleda da ćemo morati opet pripaziti, rekla je Blanka.

Ana Šimić iz tri pokušaja nije uspjela preskočiti 185 cm.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.