JUNIORSKI EP RUKOMETAŠA

Juniori pobijedili Poljsku i izborili drugi krug

Nedjelja, 08. srpnja 2012. 22:09 Napisao  Milan Kosanović

Hrvatska - Poljska 35:33. Moramo biti zadovoljni nakon kiksa s Portugalom zbog prolaska u drugi krug, rekao je Silvio Ivandija

 

 

 

HRVATSKA – POLJSKA 35:33 (21:19)

 Dvorana Besyo Sport  hall. Suci: Arsim i Erdoan Vitaku (Kosovo).

 HRVATSKA: F. Ivić (7+1), Prezelj (3+0); Tokić -, Bačić 2, Buvinić 4, Š. Ivić 5, Kaleb 8 (2), Obranović 2, Smojver -, Horvat -, Sršen -, Pavlović 4 (2), Vranković 1, Čorić 3, Šušnja  -, Mandalinić 6.

 POLJSKA: Kapela (11+1), Malecki (2+0), Chmielinski; Daszek 3, Kuzdeba 2, Niewrzawa 7 (3), Walczak 4, Kornecki 3, Zagala -, Gregor -, Packowski 8, Kubala -, Biegaj 2, Genda -, Rogulski 3, Mogielnicki 1.

Sedmerci: Hrvatska 5 (4), Poljska 4 (3). Isključenja: Hrvatska 4 , Poljska 6 minuta.

Hrvatska juniorska reprezentacija (igrači rođeni 1992. i mlađi) svladala je Poljsku 35:33 te tako ušla među 8 najboljih na Europskom prvenstvu u Turskoj. Hrvatska je bila bolja tokom cijelog susreta i zasluženo je došla do pobjede koja je naše juniore odvela u drugi krug.

- Moramo biti zadovoljni nakon kiksa s Portugalom zbog prolaska u drugi krug. Nažalost, jednim dijelom ponovio se pristup iz prve utakmice, poglavito u obrani, iako je veliki nedostatak za obranu izostanak Šušnje. Napadački smo u prednosti nad obranom. Što nismo dozvoljavali Rusima, opet se dozvolilo i to nas je moglo koštati da nismo bili napadački raspoloženi. U napadu smo prvi dio bili na vrhunskom dijelu, a u nastavku smo uspjeli kontrolirati utakmicu jer su se i Poljaci dijelom umorili. Možemo biti zadovoljni napadačkim dijelom, bili smo u dobrom ritmu i prošlu utakmicu i sada, ali pristup obrani brine, ne igranje Šušnje je bio hendikep. Pokušao sam njihovu sredinu usporiti, ali nije krenulo i prebacili smo u 6-0 koja se pokazala tek u drugom dijelu boljom, rekao je izbornik Silvio Ivandija.

Uz Hrvatsku dalje ide i Portugal koji je danas odigrao neriješeno s Rusijom 32:32. Portugal prenosi 2 boda, Hrvatska u drugi krug ide bez bodova. Iz grupe A prošli su Španjolska i Norveška.

 

 

 

 

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.