Trening i sastanak partnera projekta SYA

Četvrtak, 19. rujna 2019. 19:13 Napisao/la  SC
Trening i sastanak partnera projekta SYA

U Rijeci je održan dvodnevni internacionalni trening za sportske ambasadore projekta SYA te sastanak projektnih partnera, a u organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Treningu je prisustvovalo tridesetak mladih ambasadora sporta iz Italije, Švedske i Hrvatske.

Tim sportskih stručnjaka proveo je edukacijuo spašavanju u vodi, o plivanju za osobe s invaliditetom te o važnosti volontiranja u sportu.

Održana je i demonstracija općeg kondicijskog treninga, kao i intervju s paraolimpijcem Miroslavom Matićem.

Mladi ambasadori sporta imali su priliku razgledati Atletsku dvoranu Kantrida te Bazene Kantrida.

Ovim treningom stekli su znanja o zdravom načinu života, o promociji sportske kulture i volonterskih aktivnosti u sportu, kao i o mogućnostima poticanja javnosti na sudjelovanje u volontiranju i uključivanju u sport za sve.

Vodeći partner projekta je EU DISPORA COUNCIL iz Švedske, projektni partneri iz Italije su Scambieuropei, Bologna i CEIPS –Centro Internazionale per la Promozione dell' Educazione e lo Sviluppo, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Cilj projekta Sport Young Ambassadors –SYA je pridonijeti promociji volontiranja u sportu te samim time jednakim mogućnostima i podizanjusvijesti o važnosti zdravog načina života kroz sudjelovanje u sportu za sve.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT