KRIZA U ŽRK ZAMET

Sastanak u klubu nije donio promjene

Subota, 05. kolovoza 2017. 14:03 Napisao  Patrik Mršnik

Jedina pozitivna novost koja se tiče opstojnosti kluba dolazi iz RSS-a koji bi se trebao staviti u funkciju pomoći.

Nema na ženskoj polovici centra Zamet ništa novo.

U predvečerje petka održan je sastanak u trokutu igračice - struka - uprava na kojem se ništa spektakularno zapravo nije dogodilo. Po tko zna koji put prva i druga strana zavapile su, a treća je, predstavljena kroz predsjednika u ostavci Luku Denonu, mogla samo konstatirati da zasad nema jasnog puta prema naprijed.

Sastanak je održan prvenstveno zbog mira u kući. Zamećanke su trebale početi s pripremama prošlog ponedjeljka, ali je sve odgođeno za ovaj koji dolazi.

Tada će, u 19 sati lopta ponovo skakutati, u istoj agoniji koja klub potresa već dulje vrijeme.

Jer, osim što nema novca, nema i nekih igračica iz prošlosezonskih sastava (Milosavljević, Bukvić, Toto, Miočinović, Plahinek, Paurević...) čiji će izostanci uvelike utjecati na rezultat u narednim mjesecima.

Dobar dio igračica iz zagrade prestaje se baviti rukometom. To je najveći problem, gori od odlaska iz kluba u kojem su započele ozbiljnu karijeru unutar koje su nastupale za reprezentacije u svim uzrasnim kategorijama.

Po onoj staroj izreci, vrč koji je išao na vodu, razbio se.

Jedina koliko-toliko pozitivna novost je da bi nastavno na nedavno održan okrugli stol o budućnosti riječkih sportskih klubova - nositelja kvalitete, Zametu neka vrsta financijske injekcije svakako mogla doći, no pitanje je u kojoj mjeri i kada.

I dalje je na stolu klupske operativke i nekoć proslavljene reprezentativke Rade Ciganović više pitanja nego odgovora.