ZLATKO SARAČEVIĆ PREMINUO

Legendarni rukometaš igračku karijeru završio u Zametu

Nedjelja, 21. veljače 2021. 21:56 Napisao/la  SC

Olimpijski pobjednik s Hrvatskom iz Atlante svoju je plodnu i uspješnu igračku karijeru okončao u redovima Zameta, nakon toga je u Zametu započeo i trenersku karijeru

Zlatko Saračević
Zlatko Saračević

U Koprivnici je u nedjelju navečer, u 60. godini života, preminuo legendarni hrvatski rukometaš i trener Zlatko Saračević.

Saračević je preminuo od srčanog udara, treneru rukometašica Podravke pozlilo je nedugo nakon derbija s Lokomotivom, odmah je prebačen u koprivničku opću bolnicu Dr. Tomislav Bardek, iz koje su došle loše vijesti.

Zlatko Saračević rođen je 5. srpnja 1961. godine u Banja Luci.

Rukometnu karijeru ovaj je desni vanjski igrač započeo u banjalučkom Borcu, s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. godine i brončanu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, s hrvatskom je reprezentacijom pak bio treći na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. godine, viceprvak svijeta s Islanda 1995. godine i Olimpijski pobjednik iz Atlante 1996. godine.

Nosio je dresove Borca, Medveščaka, Nimesa, Bordeauxa, Creteila, Istresa, Zagreba, Veszprema, a igračku je karijeru zaključio u redovima Zameta.

U Zametu je također započeo i trenersku karijeru, nakon Zameta trenirao je Nyiregyhazu, Čelik, zagreb, Dubrovnik i Podravku.