ŽELJKO JOVANOVIĆ

Dovođenje pojačanja pokazuje put povratka u Premir ligu

Četvrtak, 03. kolovoza 2023. 13:34 Napisao  I. V.

Račun više nije blokiran, sva dugovanja prema igračima i trenerima bit će podmirena prije početka sezone, kaže predsjednik Zameta

Matija Golik, Liridon Zena, Aleksandar Čupić i  Željko Jovanović
Matija Golik, Liridon Zena, Aleksandar Čupić i Željko Jovanović

Matija Golik i Liridon Zena novi su igrači Zameta, riječki klub predstavio je prva pojačanja u mandatu nove uprave na čelu s predsjednikom Željkom Jovanovićem:

- Danas smo objavili dvije dobre vijesti! Prva je da račun više nije blokiran, počeli smo plaćati dospjele obveze, sva dugovanja prema igračima i trenerima bit će podmirena prije početka sezone. Budući da smo ozbiljni ljudi, prije nego što smo odblokirali račun nismo htjeli govoriti o pojačanjima, jer bi to bilo nekorektno. Nakon što je račun odblokiran, druga vijest je da smo potpisali dva važna ugovora: jedan s povratnikom iz Njemačke, našim Matijom Golikom, drugi s vratarom Liridonom Zenom, također povratnikom. Također smo potpisali ugovor s velikom nadom riječkog rukometa Karlom Tomovićem. Smatram da dovođenje prvih pojačanja, pri čemu su Golik i Zena istodobno mentori mladim igračima, pokazuje put kojim se namjeravamo vratiti u Premier ligu, kaže Jovanović.

Evo odgovora novog predsjednika na pitanje hoće li nova uprava biti u mogućnosti dovesti još pojačanja ako bude trebalo:

- Analizirali smo snagu naše momčadi, naše mogućnosti i eventualne prijetnje u Prvoj ligi, zaključili smo da nam je dovođenje Golika i Zene bilo najpreče, ali namjeravamo dovesti još jednog krilnog i srednjeg vanjskog igrača. To je posao Aleksandra Čupića, vjerujem u njegove procjene. Volio bih naglasiti da Čupić surađuje s Damirom Bogdanovićem i Alenom Kurbanovićem, koji je visokopozicioniran u našoj rukometnoj školi što do sada možda nije bilo dovoljno naglašeno. Sve je na njima i treneru Mateu Hrvatinu, ako oni pronađu pojačanja, uprava će se potruditi da ih dovedemo, poručuje Jovanović.

Treba naglasiti da je suradnja logistike i struke u novom sazivu uprave lakoćom zaživjela od nultog dana, Jovanović i Čupić uigrani su tandem još iz mandata nekadašnjega predsjednika Zlatka Kolića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.