VALTER MATOŠEVIĆ Sami smo krivci za poraz, izostalo je ono što stalno tražim i naglašavam

Nedjelja, 22. rujna 2019. 17:42 Napisao  I. V.

Da samo podignemo razinu agresivnosti, napravili bismo veliku stvar, kaže trener Zameta nakon poraza u Vinkovcima

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Zameta doživjeli su u Vinkovcima poraz (24:31) u prvoj utakmici Paket 24 Premijer lige, kao što se zove nacionalna liga rukometaša:

- Iskreno rečeno rezultat mi nije toliko mjerilo kvalitete igre. Nije da nismo bili blizu u određenim razdobljima, bilo je nekoliko čudnih odluka, ali neću se vaditi na to. Sami smo krivci za poraz! Izostalo je ono što stalno tražim i naglašavam, a to je agresivnost u obrani. To je bio ključ poraza! Nismo izlazili na njihove vanjske šuteve, posebice na Vignjevića i Mažurana, dok su oni prava domaćinska momčad. Igrali su agresivnu obranu, mislim da će u Vinkovcima teško netko uzimati bodove. Igrali smo protiv jake momčadi, protiv kluba koji nekoliko sezona igra u Ligi za prvaka, dosta su igrača izgubili, ali su dosta novih doveli, imaju srpske reprezentativce, jaka su momčad. Trebamo što prije zaboraviti tu utakmicu i dobro se spremiti za Sesvete, kaže trener Valter Matošević.

Jesu li u pitanju bile dječje bolesti ili neki bitan poremećaj u odnosu na pripremne utakmice?

- Više dječje bolesti! Imamo problem s faulom, s prekidom igre, kada protivnički igrač ulazi u zonu šuta. To su mladi dečki, vjerujem da su željni dokazivanja. Ponavljam ono što sam zadnji put rekao, obrana najviše počiva na voljnom momentu. Da samo podignemo razinu agresivnosti, napravili bismo veliku stvar.

U napadu su trojica igrača (Njegovan, Samardžić, Martinović) postignuli 18 od 24 pogotka?

- U napadu smo igrali zadovoljavajuće, jasno da se treba priključiti više igrača. Tu imamo dosta rezervi, nekoliko igrača praktično su debitanti u Premijer ligi. Treba biti strpljiv, treba raditi i doći će sve na svoje.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT