VALTER MATOŠEVIĆ Napad mi je u drugom planu! Igrači koji ne mogu igrati obranu, neće igrati!

Četvrtak, 19. rujna 2019. 11:57 Napisao  I. V.

Mislim da smo najjači kao kolektiv, da izmjenama tijekom utakmice ne gubimo nego dobivamo na kvaliteti, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Zameta u subotu (18) počinju natjecanje za bodove, u prvoj utakmici igraju protiv Spačve u Vinkovcima.

Trener Valter Matošević odradio je prve pripreme na klupi Zameta:

- Fali još malo vremena, ali što je, tu je! Mislim da smo dobro odradili pripreme, u obrani nam nedostaje još malo više agresivnosti u izlascima na šuteve, to ćemo tijekom prvenstva probati riješiti. Što se tiče napada, još smo teški tako da teško mogu procijeniti mogućnosti. Ima tu prostora za napredak, mislim da će sve leći na svoje mjesto. Napad mi je u drugom planu, od prvoga dana naglašavam da je baza svega obrana. Na tome ću inzistirati do besvijesti, kao što se kaže. Igrači koji ne mogu igrati obranu, neće igrati, to je osnovno. Zamet je uvijek bio prepoznatljiv po obrani, najviše ću pažnje posvetiti tom dijelu igre, kaže Matošević.

Obrana u ekipnim sportovima prije svega počiva na karakteru igrača?

- Obrana se temelji na srcu i želji, ni na čemu drugome! Na tome baziramo obranu koja će nam omogućiti lakšu tranziciju čime ćemo lakše moći ugroziti protivnička vrata.

U slaganju napada svaki trener ima najviše prostora za kreaciju, ali se na kraju ipak sve svodi na pojedinačnu kvalitetu?

- Zadovoljan sam kvalitetom! Rekao sam već da imamo šesnaest podjednako kvalitetnih igrača, koje treba ukomponirati u cjelinu. Mislim da smo najjači kao kolektiv, da izmjenama tijekom utakmice ne gubimo nego dobivamo na kvaliteti.

Ciljevi u sezoni?

- Ne volim postavljati ciljeve koji nisu realni. Mislim da je najvažnije igrati utakmicu po utakmicu, u svakoj utakmici dati svoj maksimu, a onda vidjeti koliko će to biti dovoljno da bi se ostvarili ciljevi.

Spačva je prvi protivnik?

- Nezgodna momčad koja duže razdoblje spada u gornji razred hrvatskog rukometa. Iskusna su momčad s dosta internacionalaca iz BiH i Srbije, idemo u Vinkovce odigrati pravu, mušku utakmicu pa ćemo vidjeti što će biti.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT