VALTER MATOŠEVIĆ Najbitnije da su igrači željni dokazivanja, za njih je svaki trening dokazivanje

Četvrtak, 03. listopada 2019. 22:28 Napisao/la  SC

. Protiv Sesveta smo gubili četiri razlike i završili utakmicu na plus dva razlike čime smo pokazali karakter koji želim, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Zameta u 3. kolu gostuju u Varaždinu, gdje igraju protiv momčadi koja u prva dva kola nije osvojila ni bod:

- Radi se o mladoj i poletnoj ekipi, izgubili su prvu utakmivu kod kuće od Bjelovara, poraz u Vinkovcima bio je očekivan. Jasno je da će se oni pokušati vaditi na nama, ali nešto će se i nas pitati. Pokušat ćemo odigrati što bolje i doći do pozitivnog rezultata, kaže trener Zameta Valter Matošević.

Odigrane su prve dvije utakmice 3. kola, pobjeda u Varaždinu značila bi priključak gornjem dijelu ljestvice?

- Nismo opterećni tablicom nego našom igrom. Najvažnije je da mi odigramo dobru utakmicu. U Vinkovcima smo igrali prvu utakmicu u sezoni, bilo je dosta debitanata, domaćin je igrao čvrsto, na granici grube igre tako da se nismo najbolje snašli. Protiv Sesveta smo gubili četiri razlike i završili utakmicu na plus dva razlike čime smo pokazali karakter koji želim. Pomaka ima, treba nam još više agresivnosti u obrani, vjerujem da će s vremenom i to doći.

Obrana najviše počiva na karakteru igrača, koliko ste nakon dvije utakmice zadovoljni profilom igrača u tom kontekstu?

- Mislim da se možemo podignuti na nivo da nam obrana postane forte što želimo postići. Onda je lakše zabijati golove. Imamo nas puno, mogu dosta rotirati i držati ritam tijekom cijele utakmice što je jako bitno. Sesvete smo dobili na takav način, stalnim rotacijama konstantno smo ih pritiskali i na kraju smo ih slomili. Pred kraj smo bili puno agresivniji. Trebamo težiti čvrstoj igri u obrani i brzoj tranziciji.

Zamet uvijek ima imperativ borbe za Ligu za prvaka, osjeća li se među igračima opterećenje?

- Najbitnije da su igrači željni dokazivanja! Na takav ćemo način ostvariti rezultate s kojima ćemo svi biti zadovoljni. Imamo mlade igrače, za njih je svaki trening dokazivanje, da ne govorimo o utakmicama, zaključuje Matošević.

Utakmice 3. kola: Sesvete - Poreč 30:31, Dubrava - Umag 35:26.
Raspored 3. kola, subota: Varaždin - Zamet, Dubrovnik - Spačva Vinkovci, Gorica - Bjelovar
Poredak: Dubrava 5, Spačva Vinkovci 4, Bjelovar 4, Poreč 3, Umag 3, Gorica 2, Zamet 2, Dubrovnik 1, Sesvete 0, Varaždin 0

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT