VALTER MATOŠEVIĆ

Jako sam zadovoljan kako smo igrali

Nedjelja, 25. kolovoza 2019. 12:47 Napisao  I. V.

Cilj nastupa na turniru bio je da ne dobivamo golove iz kontri, a tu smo položili test! Rezultati me nisu zanimali! Nisam opeterećn rezultatom, važno je da se poštuje dogovor, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Zameta zauzeli su treće mjesto na 26. Memorijalu Jožeta Šilca, koji organizira RK Ribnica.

Nakon pobjede protiv Atzgersdorfa iz Beča rezultatom 35:27, nastup na turniru bio je prvi pokazatelj mogućnosti momčadi Valtera Matoševića:

- Igrali smo protiv trkački jakih momčadi, posebice protiv Ribnice koja je druga, treća momčad u slovenskoj ligi, bori se za titulu prvaka. Mislim da smo im dobro parirali, posebice zbog toga što smo u drugom tjednu priprema, a Ribnica idući tjedna počinje igrati u Kupu EHF i prvenstvu, tako da su u boljoj formi. Sve su svemu, jako sam zadovoljan kako smo igrali, posebice na trkačkom planu. Na tom je segmentu bio naglasak što znači da se brzo trebalo vraćati u obranu, s druge stane stalno pritiskati u napadu što je prema mojem viđenju bilo čak i predobro. Ovo je samo pokazatelj čemu trebamo težiti, ovo su ipak prijateljske utakmice, nisu ovo utakmice za bodove. Treba biti skroman i raditi, mislim da smo na najboljem putu da se dobro posložimo. Ulazimo u treći tjedan priprema, u subotu igramo protv Dubrave, kasnije nas čeka nastup na turniru u Crikvenici gdje će igrati Bjelovar, Crikvenica, Rudan iz Labina i mi. Vjeruijem da ćemo utakmicu protiv Spačve u 1. kolu dočekati spremni. Mogu još naglasiti da su svih 15 igrača igrali, da su se skoro svi upisali u strijelce, što je jako dobro, kaže Matošević.

Sudeći prema broju primljenih pogodaka, Zamet će igru bazirati na čvrstoj obrani:

- Znam da nema smisla spominjati povijest, ali Zamet je tradicionalno uvijek bio prepoznatljiv po obrani. Doduše, po 3-2-1 obrani koju ćemo pokušati igrati iako obrana 6-0 funkcionira dobro. Imamo više igrača koj mogu igrati na najopterećnijim pozicijama "trojke", moram spomenuti da su Starčević i Načinović igrali jako dobro na tim pozicijama. Jasno da ima pogrešaka, koje ćemo pokušati  ispraviti, kaže Matošević i zaključuje:

- Zadovoljan sam! Cilj nastupa na turniru bio je da ne dobivamo golove iz kontri, a tu smo položili test! Rezultati me nisu zanimali! Nisam opeterećn rezultatom, važno je da se poštuje dogovor, naglašava Matošević i ističe da specijalist za fizičku pripremu Sandro Gulja vrhunski odrađuje posao

REZULTATI
Petak,
Ribnica:
RD RIKO RIBNICA – RK SEVNICA 29:19,
RK SEVNICA – RK ZAMET 18:28,
RD RIKO RIBNICA – RK ZAMET 26:20

Škofja Loka
RD URBANSCAPE LOKA – RD LL GROSIST SLOVAN 23:27,
RD LL GROSIST SLOVAN – RD RD BUTAN PLIN IZOLA 25:22,
RD URBANSCAPE LOKA – RD BUTAN PLIN IZOLA 20:23.

Subota,
za 5. mjesto: RK SEVNICA – RD URBANSCAPE LOKA 22:36,
za 3. mjesto: RK ZAMET – RD RD BUTAN PLIN IZOLA 33:21,
za 1. mjesto: RD RIKO RIBNICA – RD LL GROSIST SLOVAN 31:29.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT