Robert Salečić: Grad upumpavao puno novaca u Zamet koji je na kraju došao na razinu Kozale

Četvrtak, 13. srpnja 2023. 22:11 Napisao/la  SC
Robert Salečić
Robert Salečić

Iako je u sportskim krugovima ispadanje iz Premijer lige te kriza upravljanja muškog rukometnog kluba Zamet već na neki način stara vijest, vijećnici  Gradskog vijeća Grada Rijeke na aktualnom satu imali su priliku čuti pitanje vjećnika Roberta Salečića iz redova Unije Kvarnera upućeno gradonačelniku Marku Filipoviću.

Salečić se referirao na uplitanje gradskih vlasti u spašavanje Zameta te saniranje dugovanja dok se na neki način zanemaruje učinak i rad MRK Kozale, kluba iz istog ranga koji je u mnogim segmentima, a posebice radu omladinskog pogona, u logističkom i upravljačkom dijelu nekoliko stepenica iznad posrnulog donedavnog premijerligaša.

- Mi kao grad pokušavamo putem Riječkog sportskog saveza usmjeriti javne potrebe u sportu na najadekvatniji način. Naravno da ćemo pomoći Zametu na svaki mogući način da se prevlada ova situacija koja nije zadovoljavajuća. Već smo u kontaktu, i kao što smo pomogli mnogima prije, pomoći ćemo da se iznađe riješenje i prevlada trenutna situacija. Ne dolazi se do rezultata preko noći, ali ćemo pomoći da se Zamet vrati na stare staze slave, odgovorio je gradonačelnik Filipović.

Vjećnik Robert Salečić je imao repliku na odgovor jer je smatrao da je odgovor nepotpun.

- Niste mi odgovorili na pitanje i nismo ništa riješili, jer stalno spominjete Zamet i sanaciju tog kluba, a pitanje je bilo o Kozali. Sada su ta dva kluba u istom rangu. Kozala je došla svojim radom i trudom do ove razine, a mi smo kao grad upumpavali puno novaca u Zamet koji je na kraju došao na istu razinu kao ekipa s Kozale, koja je to sve sama napravila i sama uspjela. Zato vas molim da se razmisli, kada se ponovno krene sa upumpavanjem novaca u spašavanje Zameta  i o drugom klubu koji je ako ne bolji, onda barem na istoj razini, replicirao je Salečić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.