ZAMET POČEO PRIPREME

Mateo Hrvatin: Nisam se pomirio s ispadanjem!

Utorak, 10. siječnja 2023. 13:47 Napisao  I. V.

Razišli smo se sporazumno s Njegovanom, Deželjinom, Ljevarom i Milihom, zahvaljujem im se na razumijevanju i doprinosu, kaže trener Zameta

Mateo Hrvatin
Mateo Hrvatin Foto: Facebook

Rukometaši Zameta počeli su pripreme za drugi dio sezone u kojemu će igrati u Ligi za ostanak.

- Nema novih imena! Složena je situacija s obzirom da samo na polovici sezone, igrači su ili pod ugovorima, ili ne žele doći u ovakvoj situaciji. Imamo još vremena! Razišli smo se sporazumno s Njegovanom, Deželjinom, Ljevarom i Milihom, zahvaljujem im se na razumijevanju i doprinosu! Situacija u kojoj se nalazimo je specifična, morali smo napraviti određeni rez. Naglasak je na mladim igračima s kojima smo uspjeli potpisati dugoročne ugovore, što je zalog za budućnost. Borit ćemo se od prvoga kola u Ligi za ostanak, pokušat ćemo se spasiti. Ako ne uspijemo, mladi igrači su nam zalog brzoga povratka u Premier ligu. Pohvalio bih upravu na čelu s predsjednikom Milanom Ivanišem i direktorom Vjekoslavom Vrljićem. Slažemo klub od temelja, preustrojili smo školu rukometa. Vratio nam se Emil Baltić, vjerujem da će nas dobro spremiti za nastavak sezone, kaže trener Mateo Hrvatin.

Zamet u prvom dijelu sezone nije osvojio ni bod, pojačanja nema, znači li to da se Hrvatin pomirio s ispadanjem?

- Nisam se pomirio s ispadanjem! Nažalost, situacija je takva kakva je, problemi se godinama nisu rješavali i sada je sve kulminiralo. Predali se nismo ni uprava, ni ja, ni igrači, ali odlučili smo se za drugoročna rješenja što je za mene važnije od trenutačnog plasmana. Govorim o svim segmentima u klubu! Pokušavamo uspostaviti takav ustroj da bi profesionalni klub mogao funkcionirati tako da mladi igrači imaju sve uvjete za normalni razvoj, što nam je prioritet, naglašava Hrvatin.

Nameće se zaključak da je u ovakvoj situaciji važnija opstojnost kluba od ostanka u ligi:

- 'Ajmo reći da nam je to cilj, ali ne odustajemo od borbe za ostanak u lig. Sportaši smo, borit ćemo se dok postoje šanse, poručuje Hrvatin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.