Mateo Hrvatin: Na kraju smo jedanaesti, time je sve rečeno!

Subota, 27. siječnja 2024. 11:38 Napisao  I. V.

Gledamo sebe, svjesni smo da drugi imaju ambicije što je dobro za ligu, kaže trener rukometaša Zameta

Mateo Hrvatin
Mateo Hrvatin

Rukometašima Zameta drugi dio sezone počinje za otprilike dva tjedna utakmicom u kupu protiv Gorice (14. veljače), samo jedan igrač neće biti spreman za prvu utakmicu ove godine:

- Dizdar se još nije priključio momčadi, on radi prema svojem programu. Ostali su dobro, u trećem smo tjednu priprema, malo smo teški i umorni kao što je planirano. Imamo se vremena odmoriti i osvježiti, samo da svi ostanemo zdravi, kaže trener Mateo Hrvatin.

Otkazane su pripremne utakmice zakazane ovog vikenda, zadnju provjeru momčad je odradila na turniru u Ajdovščini, Zamećani su pobijedili u triangolu sa slovenskim prvoligašima Ljubljanom i Kočevjem:

- Nama je turnir u Ajdovščini došao u drugom tjednu priprema, a Slovenci ovaj vikend nastavljaju prvenstvo. Bilo je dobro, svi su igrali, uvijek je dobro kada se pobjeđuje, govori Hrvatin.

Umag je dovođenjem pojačanja (Buvinić, Majić) istaknuo kandidaturu za naslov prvaka, Zamet do sada nikoga nije doveo:

- Meni je najbitnije da smo svi zdravi! Gledamo sebe, svjesni smo da drugi imaju ambicije što je dobro za ligu, kaže Hrvatin.

Mateo Hrvatin u dresu reprezentacije osvojio je srebro na SP-u 2009. godine, evo kako bivši reprezentativac komentira nastup na netom završenom EP-u:

- Na kraju smo jedanaesti, time je sve rečeno. Pojavili su se novi igrači, igrača smo uvijek imali, potencijal postoji, nema druge nego nastaviti dalje raditi, slijede kvalifikacije za OI u Parizu, važno je da odemo u Pariz, govori Hrvatin.

Je li problem hrvatskog rukometa postala kvaliteta struke ili igrača?

- Ne bih tražio krivce, činjenica je da zadnjih godina nismo u vrhu svjetskog rukometa. Mislim da bismo svi skupa trebali sjeti i pronaći rješenje za boljitak hrvatskog rukometa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.