Mateo Hrvatin: Kada doživljavaš puno stresova, učiš kako ćeš ih lakše amortizirati!

Srijeda, 03. siječnja 2024. 10:01 Napisao/la  Igor Vranić

Koliko imam informacije, na prvom treningu 8. siječnja trebali bi se prvi put pojaviti svi igrači, kaže trener Zameta

Mateo Hrvatin
Mateo Hrvatin

Mateo Hrvatin spokojno je proveo božićno-novogodišnje blagdane, trener Zameta prvi dio sezone završio je bez poraza:

- Brzo se sve zaboravlja, pa tako i ona situacija iz prošle sezone. Ovo je sasvim druga priča što se tiče kompletnog stanja u klubu, kvalitetna momčadi i uvjeti u kojima radimo uvjetovali su dobre rezultate u polusezoni. Svima u klubu čestitam na rezultatma, ali odradili smo tek pola posla. Ono što nas čeka bit će još zahtjevnije, ističe Hrvatin.

Trener Zameta prošle godine otišao je iz krajnosti u krajnost: nakon velikih stresova u prvom dijelu godine, u drugom dijelu godine trebalo je prevladati euforiju.

- I to je iskustvo! Kada doživljavaš puno stresova, učiš kako ćeš ih lakše amortizirati. Kao i  u životu, gradiš se u težim situacijama. Lakše je raditi kada je sve dobro posloženo. Stekao sam prošle godine još jedno iskustvo, bilo je kroz karijeru puno teških razdoblja, ali pamtiš samo ono dobro. Sve u svemu, jedno veliko iskustvo, prisjeća se Hrvatin prošle godine u kojoj je Zamet prvo ispao iz Premijer lige i odmah krenuo natrag u Premijer ligu.

- Rezultati dovoljno govore sami za sebe, bez obzira na iskustvo imamo dosta mladih igrača, sigurno da kod njih ima puno prostora za napredak u oba smjera igre, ali sve to dolazi s godinama. Trudim se održavati kontinuitet, svi znamo da su kod mladih igrača oscilacije normalne. Kako budu sazrijevali, to će igrati bolje. Već su sada bolji nego što su bili na početku sezone, kaže Hrvatin.

Već se spominju nužna pojačanja za Premijer ligu:

- Ne bih išao tako daleko, svjestan sam što nas čeka u nastavku sezone. Svi nas već vide u Premijer ligi, nije to baš sve tako lagano. Jedini moj cilj je povrazak u Premijer ligu, ali imamo još puno posla. Momčad može samo rasti, bit će sve bolji kroz utakmice. Prvo se moramo plasirati u Premijer ligu pa ćemo lakše govoriti o pojačanjima, govori Hrvatin koji naglašava sljedeće:

- Što je veći kadar, veća je konkurencija u momčadi. Praktično cijelu polusezonu nismo imali prilike biti kompletni. Koliko imam informacije, na prvom treningu 8. siječnja trebali bi se prvi put pojaviti svi igrači, svi su ozdravili, poručuje Hrvatin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.