DUBROVNIK - ZAMET Valter Matošević: Ako budemo ovako nastavili, mislim da smo spremni za velike stvari

Petak, 18. listopada 2019. 16:52 Napisao/la  SC

Vjerujem da ćemo svi biti spremni i da ćemo protiv Dubrovnika ponoviti igru koju smo igrali protiv Poreča, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Rukometaši Zameta u subotu igraju u Dubrovniku, riječka momčad otputovala je u petak na jug nakon značajne pobjede protiv Poreča u utorak.

- U potpunosti sam zadovoljan igrom protiv Poreča! Naravno da ima prostora za napredak, ali s druge strane, ono na čemu inzistiram je obrana koju smo protiv Poreča odigrali kako treba. Jako sam zadovoljan kako je momčad odigrala obranu, mogu izdvojiti trojke, Starčevića i Načinovića, koji su odradili odličan posao. Vidjelo da je i golmanu lakše braniti kada obrana igra dobro, kaže trener Valter Matošević.

U razdoblju kada se utakmica lomila početkom drugoga dijela, mlada momčad iskazala je mentalnu stabinost što je inače karakteristika iskusnih momčadi:

- Sličnu smo utakmicu odigrali protiv Sesveta, gdje smo stizali zaostatak, bili u egalu i na kraju pobijedili. U toj smo utakmici već pokazali mentalnu snagu koja je do izražaja opet došla u utakmici protiv Poreča. Bit će još oscilacija, nemamo iskusnog igrača koji bi preuzeo odgovornost na sebe. Djelujemo dobro kao kolektiv i ako budemo ovako nastavili, mislim da smo spremni za velike stvari, naglašava Matošević.

Utakmica protiv Poreča u napadu je rješena s vanjskih pozicija:

- Porečani su stvarno odigrali jako dobru obranu 6:0, teško je u takvoj obrani igrati na crti. Mislim da su pivoti u napadu odradili lavovski dio posla, mislim na Načinovića i Kolera. Zadovoljan sam njihovom igrom! Iako nisu postignuli pogodak, omogućili su vanjskim igračima da poentiraju, govori Matošević.

Sada dobru igru protiv Poreča u subotu treba potvrditi u Dubrovniku u utakmici protiv jedine momčadi koja još nije pobijedila:

- Imamo problema s Martinovićevom ozljedom, vjerujem da ćemo svi biti spremni i da ćemo protiv Dubrovnika ponoviti igru koju smo igrali protiv Poreča. Ako odigramo mušku utakmicu, ako se ne prestrašimo domaćeg terena, možemo očekivati pozitivan rezultat, zaključuje Matošević.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT