Aleksandar Čupić: Sve što je Goran Perkovac rekao otkada je preuzeo reprezentaciju, sve je napravio!

Nedjelja, 14. siječnja 2024. 18:51 Napisao  I. V.

Perkovac je igrao kao što igraju klubovi poput Magdeburga, Kiela,... S deset, jedanaest igrača, kaže Čupić

Aleksandar Čupić
Aleksandar Čupić

Impresivna pobjeda Hrvatske protiv Španjolske odjeknula je rukometnim svijetom, evo kako je doživljena na Zametu:

- Spoj energije, želje, inata! Ovako bih ja opisao tu utakmicu: točno se vidio trenerov potpis! Od početka do kraja! Pratio sam Gorana Perkovca otpočetka, otkada se predstavio kao novi izbornik. Poznajem ga kao igrača, poznajem njegov gard i karakter, pratio sam ga dok je igrao. U najvećem dijelu taj je karakter prenio na momčad, homogenizirao je igrače, pridobio je njihovo povjerenje, ulio im je samopouzdanje. U reprezentaciji igra dosta mladih igrača, koji su protiv Španjolske igrali bez ikakvog opterećenja sa strašnom energijom i vjerom u sebe. Uvijek pušem na hladno, teško da je itko čuo da jedan od najboljih vratara na svijetu nije na jednoj utakmici imao ni jednu obranu, u rukometu je vratar važan barem 40 posto u pobjedi. Ne mislim da mi ne bismo pobijedili Španjolsku da je njihov vratar imao deset obrana, ali ne bismo pobijedili s deset razlike. Ponavljam, u našoj igri se jako dobro vidi trenerov potpis. Sve što je Perkovac rekao otkada je preuzeo reprezentaciju, sve je napravio! Od toga kako će igrati, koji mu profil igrača treba, koje će rotacije raditi... Lučin je postigao pet golova u prvom poluvremenu, ali ide van! Nema veze da je zabio toliko golova, to su rotacije kojima Perkovac daje do znanja svim igračima da su članovi momčadi, da računa na njih, da moraju dati sve od sebe kada uđu. S takvim rotacijom održava svježinu, kaže Aleksandar Čupić, član Uprave MRK-a Zamet zadužen za sportsku politiku.

- Treba istaknuti strašnu detekciju Španjolske, to su vjerojatno odradili Perkovčevi pomoćnici. Rekli su da će prvih desetak minuta punom snagom ući u leđa, kao što se kaže u rukometu! Tako igraju Norveška, Danska... Da bi tako igrao, moraš rotirati! Perkovac je igrao kao što igraju klubovi poput Magdeburga, Kiela,... S deset, jedanaest igrača! Možeš zabiti pet golova, ali ideš van jer moraš ostati svjež. Onaj tko uđe umjesto tebe zna da ga momčad treba i da mora dati sve od sebe, govori Čupić i ističe sljedeće:

- Najvažnija za svaku momčad je homogenizacija. Perkovac je jednog Duvnjaka postavio da mu bude desna ruka i vođa momčadi. Ako treba, Duvnjak uđe u igru. Ako ne treba, tu je da bodri momčad, da je drži zajedno kao kapetan momčadi. To Duvnjak može, to je krasan čovjek što se vidi, zaključuje Čupić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.