GORDAN BOŽIĆ Pozdravljam odluku HRS-a, zakinuti klubovi moraju se prilagoditi situaciji

Srijeda, 22. travnja 2020. 21:47 Napisao/la  N.D.

Mi ovisimo o tome kada će i da li će grad uopće moći odmrznuti sredstva namjenjena sportu, kaže predsjednik RK-a  Mornar-Crikvenica

Gordan Božić, predsjednik RK-a Mornar-Crikvenica
Gordan Božić, predsjednik RK-a Mornar-Crikvenica

Hrvatski rukometni savez je donio odluku kojom se poništavaju natjecanja u svim ligama i Kup natjecanjima  u sezoni 2019./20.

Kontroverzna odluka ili ne?

U prvom redu pogođeni su klubovi koji su gajili nade u plasmane u više rangove, za RK Mornar-Crikvenica to znači da će seniorska momčad od slijedeće sezone nastaviti natjecanje u 1. HRL -  Jug.

Nakon odigranih 15 kola momčad Mornar-Crikvenica sa samo 4 osvojena boda zauzimala posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici i bila izgledni kandidat za napuštanje prvoligaškog društva.

  Odluka HRS-a mnogim ljubiteljima rukometa u Crikvenici i okolici izmamila je osmjehe na lica, jer će se prvoligaški rukomet gledati i sljedeće sezone.

Međutim, usred općepoznatog stanja u sportu i društvu opterećenog problemom virusa COVID-19, pitanje je koliko je ova odluka izmamila  osmjehe  kod čelnih ljudi kluba pod Kotorom.

Momčad je u tekućoj sezoni pretrpjela mnoge promjene, igrački kadar se uvelike promjenio, trenerska imena su se također izmjenjivala, klub je financijski jedva krpao kraj s krajem.

Svijetla točka u klubu bio je podmladak, odnosno veliki broj djece i mladih igrača koji su punili Gradsku dvoranu.

Na pitanje kako će klub djelovati dalje, odgovorio je predsjednik kluba Gordan Božić.

- U prvom redu moram istaknuti da pozdravljam odluku HRS-a. Mislim da je s obzirom na sveopću situaciju odluka razumna. Moramo znati da je svima u interesu zdravlje i sigurnost svih koji su uključeni u rad klubova, a sigurno da su prioritet djeca. Ovom odlukom nisu svi zadovoljni, zakinuti su klubovi koji su očekivali napredak u natjecanjima, ali mislim da se i oni moraju prilagoditi situaciji. Što će sve donijeti budućnost i nova sezona, ako je bude, ovisi o mnogo faktora. Ako se i situacija s virusom smiri, pitanje je što će biti sa gospodarstvom i općim stanjem. Mi smo kao klub ovisili isključivo o financiranju iz gradskog proračuna, a kao što je poznato, kao i kod svih drugih, to je trenutno u potpunosti zamrznuto. Za funkcioniranje seniorske momčadi, a pri tome mislim isključivo na podmirivanje troškova natjecanja, mi ovisimo o tome kada će i da li će grad uopće moći odmrznuti sredstva namjenjena sportu i sportašima. Prije toga mislim da je bespotrebno razgovarati o daljnjem djelovanju. Ono što sa sigurnošću mogu reći je da će klub opstati, jer ima pet mlađih dobnih skupina koje se natječu u regiji i koje se mogu pokrivati iz članarina i skromnih dotacija roditelja. Svi skupa nadamo se najboljem, da ćemo od jeseni krenuti u sezonu s osmjesima na terenu i vjernim gledateljima na tribinama, rekao je Božić.