FILIP GLAVAŠ

Za mene je izbornik Horvat napravio dobar posao

Utorak, 24. siječnja 2023. 11:39 Napisao/la  SC

IHF predstavio Glavaša kao jedinog rukometaša na prvenstvu s diplomom inženjera strojarstva i brodogradnje

Filip Glavaš
Filip Glavaš Foto: screenshot

Riječki rukometaš postao je tako pozitivno otkriće Svjetskog pvenstva 2023. godine da je Filipa Glavaša na službenoj stranici predstavio IHF.

Nekadašnjega igrača Zameta, koji je Svjetsko prvenstvo odigrao kao igrač slovenskog Trima iz Trebnja, IHF je posebno predstavio kao jedinog rukometaša na prvenstvu s diplomom inženjera strojarstva i brodogradnje.

- Prije tri godine  diplomirao sam na Sveučilištu u rodnoj Rijeci. Više se tu radi o strojarstvu nego o brodogradnji, ima dosta firmi u kojima bih mogao raditi, mogao bih raditi i kao pomorac. Imam puno mogućnosti u životu osim rukometa, ali trenutno živim svoj san, naglasio je Glavaš.

Hrvatska reprezentacija doživjela je samo jedan poraz, uspjela je ostati neporažena u utakmici protiv aktualnih svjetskih prvaka, a na kraju je tek deveta:

- Ona prva utakmica? Bilo je to petak 13., još ne mogu prijeći preko toga. Loš je osjećaj, ali proći će! Na ovom turniru doživjeli smo vrtuljak emocija. Egipat je bilo gorko iskustvo. Protiv Danske smo dali sve od sebe. Bio je to prekrasan osjećaj i prekrasna utakmica. Možda smo sada malo emocionalno prazni, ali sanjao sam o tome cijeli život. Imao sam to na umu, a kad je tako, onda nema prepreke koju ne mogu prijeći, ističe Glavaš.

Hrvoje Horvat izvjesno je postao bivši izbornik nakon prvenstva:

- Moram mu odati ogromno poštovanje što me je uopće pozvao, što mi je dao priliku igrati za reprezentaciju. Naš odnos je sjajan, uvijek se šalimo kad možemo, ozbiljni smo kad trebamo biti ozbiljni. Dajemo sto posto, analiziramo i napredujemo svaki dan. Svaki dan imao sam priliku naučiti nešto novo, to je bio sjajan odnos sa sjajnim trenerom u sjajnoj atmosferi. To je bilo njegovo prvo svjetsko prvenstvo kao izborniku, a glavni cilj je plasman na olimpijske igre koje smo propustili. Ne želimo ih više propustiti, mislim da smo plasmanom na deveto mjesto ostvarili cilj tako da je za mene Horvat napravio dobar posao. Želim mu sve najbolje, poručio je Glavaš.