MATJAŽ KEK

Ako osjetim nepoštovanje, znam biti neugodan!

Srijeda, 09. listopada 2019. 19:42 Napisao/la  SC

S Rožmanovim odlaskom u Rijeku nemam baš nikakve veze. Niti s predsjednikom kluba, niti s ostalima u klubu nemam kontakta, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek

 

Matjaž Kek u razgovoru za slovensko Delo između ostalog govorio je odlasku iz Rijeke i odnosu prema Rijeci nakon što je otišao:

- Odem kad postane jasno da je eri došao kraj. Tako je bilo s Aleksanderom Čeferinom u prvom mandatu kada sam bio slovenski izbornik, tako je bilo i s Damirom Miškovićem kada sam trenirao Rijeku. On je govorio da ću zauvijek ostati trener Rijeke, ali u jednom smo se trenutku pogledali i jednostavno smo znali da je vrijeme za rastanak. Niti je tu bilo neke afere, niti sam iz Rijeke otišao zbog povratka na mjesto slovenskog izbornika.

Zanimljivo je zbog čega Kek izbjegava dolazak na Rujevicu:

- To mi srce ne bi dozvolilo. Jer dogodile su se u zadnje vrijeme neke stvari, a ja ako osjetim nepoštovanje, znam biti neugodan! Ne kažem da sam idealan, vjerojatno sam jako težak čovjek, posebno što se tiče rada, ali kada idu neke stvari preko granice, o tebi počinju govoriti ljudi koji bi to zadnji smjeli, kad se iz čistog egoizma uvlače nekamo samo zbog toga jer ti onaj nije naklonjen... onda mogu postati jako neugodan. Zbog toga ne idem više na Rujevicu, iako je to moj drugi dom, kaže Kek.

Simom Rožman u kuloarima slovi kao Kekov izbor za trenera Rijeke:

- Predlagao sam da se Simona Rožmana dovede još prije dvije godine, ali od toga na kraju nije bilo ništa, a sada s njegovim odlaskom u Rijeku nemam baš nikakve veze. Niti s predsjednikom kluba, niti s ostalima u klubu nemam kontakta. Na utakmicama Rijeke nisam bio otkad sam otišao s Rujevice. Kad mogu pogledam utakmicu Rijeke na televiziji, ali jasno je da sam zauvijek dio Rijeke i uvijek će me zanimati kako im ide. Imam stan u Opatiji i kad god mogu odem tamo, zaključuje Kek.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 15 25
2 HNK Hajduk Split 13 23
3 NK Osijek 7 19
4 HNK Rijeka 7 19
5 NK Lokomotiva -1 15
6 HNK Gorica -2 15
7 NK Istra 1961 -6 10
8 NK Slaven Belupo -14 10
9 Inter Zaprešić -8 7
10 NK Varaždin -11 7
Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT