Vaterpolisti Primorja sezonu počinju službenim predstavljanjem prve momčadi na Trsatskoj gradini

Utorak, 10. rujna 2019. 18:31 Napisao/la  SC

Prvu utakmicu ove sezone vaterpolisti Primorja igraju 21. rujna protiv Naisa u Nišu, počeli upisi u jednu od najboljih vaterpolskih škola u državi

Vaterpolisti Primorja sezonu počinju službenim predstavljanjem prve momčadi na Trsatskoj gradini

 

Vaterpolisti Primorja sezonu počinju služenim predstavljanjem seniorska momčadi na Trsatskoj gradini.

- U srijedu je zakazano predstavljanje prve ekipe VK Primorja EB uoči sezone 2019/20. Ove godine odabrali smo atraktivnu lokaciju, a to je Trsatska gradina. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s Riječkim tunelom, nadamo se isto ponoviti i u srijedu od 13 sati na Gradini. Naša mlada ekipa sastavljena je od riječkih dečki, pozivamo naše navijače da je podrže i ove sezone, koja nešto ranije, već 21. rujna utakmicom protiv Naisa u Nišu. Vidimo se na Kantridi ove godine, kaže promotor predstavljanja Kristian Tončić.

Od 11. rujna do 15. rujna na Bazenima Kantrida odigrava se Otvoreno prvenstvo Hrvatske za najmlađu uzrasnu natjecateljsku kategoriju – prednada.

Trener ekipe je Oleksandr Tiškivski, s obzirom da prednade i nade zajedno treniraju, pomaže i trener Zoran Klapan koji je nedavno okrunjen zlatnom medaljom na nedavno održanom Kupu RH za kategoriju nada.

Turnir nada je uvertira u turnir prednada, organizacijski su jako slični.

- U Rijeci nas očekuje osamnaest ekipa i ponovno pet dana zanimljivog vaterpola. Djeca 2008. godište i mlađi igraju svoje prve službene utakmice. Drago nam je da se turnir održava u Rijeci, zajedno s kolegom Tiškivskijem očekujem da će djeca pokazati zajedništvo i naučeno, a rezultat je definitivno za ovu kategoriju u drugom planu, rekao je Klapan.

Početkom nove školske godine, Primorje tradicionalno vrši upise djevojčica i dječaka od 6 do 10 godina u školu vaterpola:

- Naša je vaterpolska škola jedna od najboljih u Hrvatskoj, redovito stvaramo vrhunske prvotimce, olimpijce, gotovo u svakoj mlađeuzrasnoj kategoriji imamo po jednog reprezentativca. Potvrda toga su i prošlogodišnji najnoviji uspjesi u vidu osvojenih deset pehara, medalja, a i deset pojedinačnih nagrada. Sve je to dokaz vrhunskog rada naše sjajne plejade trenera angažiranih u našem mlađim uzrasnim kategorijama, kaže koordinator mlađih uzrasnih kategorija Željko Tonković.

Poželjno je da se novi polaznici škole vaterpola održavaju na vodi, treninzi su već počeli u ponedjeljak.

Treninzi se održavaju još srijedom i petkom, prijave se primaju cijeli idući tjedan na recepciji Bazena Kantrida od 19.30 sati.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT