SVEN AUGUSTI Godinu dana smo iskusniji, ali smo u odnosu na lani ostali bez iskusnog Aksentijevića

Četvrtak, 26. rujna 2019. 16:38 Napisao/la  V. P.

Moramo dignuti glave gore i raditi još više. Ne smijemo se previše zamarati porazom, rekao je vaterpolist Primorja EB

Sven Augusti (Primorje EB)
Sven Augusti (Primorje EB) Foto: Daniel Kurti / Foto Kurti

Vaterpolisti Primorja Erste bank poraženi su u prvoj domaćoj utakmici u novoj sezoni od šibenskog Solarisa.

Završilo je 14.10 u korist Šibenčana, iako domaću publiku rezultat nije zadovoljio, mogli su uživati u brojnim pogocima, ne događa se često utakmica sa 24 gola.

Primorjaši su odlično krenuli, dobro parirali raspoloženim gostima te je prva četvrtina završila izjednačeno 4:4.

U nastavku gosti su pobjegli na plus tri, ali u trećoj četvrtiji riječki vaterpolisti smanjuju prednost Solarisa na samo minus jedan, no više od toga nije išlo.

- Nismo bili koncentrirani u obrani. Radili smo neke greške koje inače ne radimo, šteta. Držali smo se dobro, osjetili smo protivnika, dobro smo krenuli, imali dobar ritam na početku. Zatim smo u zoni propustili par puta, šibenski igrači su nam pucali iza leđa. Mi smo išli prerano u napad, a poslije smo dobili golove s dva metra. Nedostajalo je još malo koncentracije, jer smo se uspjeli vratiti na 7:8, ali smo zatim opet pali, mišljenja je vaterpolist Primorja EB Sven Augusti.

Utakmica sa Solarisom je druga u novoj sezoni, u prvom kolu Primorjaši su slavili u Nišu.

- Idemo dalje, spremamo se za iduću utakmicu. Moramo dignuti glave gore i raditi još više. Ne smijemo se previše zamarati porazom, već ići utakmicu po utakmicu i pokušati ispraviti pogreške, dodaje Augusti.

Riječke vaterpoliste očekuje kvalifikacijski turnir Kupa Hrvatske u utorak i srijedu u Šibeniku, a nakon toga u trećem kolu Regionalne A-2 lige gostuju god POŠK-a.

- Spremit ćemo se za Kup, dat sve od sebe pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Mi jesmo godinu iskusniji, ali smo u odnosu na lani ostali bez iskusnog Aksentijevića koji nam je puno značio u napadu, izgubili smo beka. Došli su nam iz omladinskog pogona Noa Burburan i Niko Čubranić. Mlada smo momčad, trebamo igrati bez pritiska i bez nekog imperativa i mislim da će to na kraju biti dobro, zaključio je Augusti.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT