SAMIR BARAĆ

Svima je drago da se Primorje diže na zdravim temeljima

Srijeda, 23. listopada 2019. 09:35 Napisao  I. V.

Raduje što jako veliki broj mladih igrača igra prvu ligu, a ja ne znam koliko je to dobro za sport, kaže predsjednik Primorja

Samir Barać
Samir Barać

 

Vaterpolisti Primorja u idućem kolu igraju protiv Radničkog, u 7. kolu u Kragujevcu se igra derbi za prvo mjesto.

Primorje se ove sezone prometnulo u jednu od vodećih momčadi A-2 Regionalne lige, riječki klub polako se počelo približavati vodećim pozicijama u regionalnom vaterpolu:

- Dolaskom nove uprave, da sada ne ponavljam situaciju koju smo zatekli, klub je krenuo u reorganizaciju na svim razinama, postavili smo ciljeve za budućnost. Seniorska momčad jako je bitna za funkcioniranje kluba. U prvoj godini imali smo dosta problema, imali smo dosta rupa na pozicijama koje nisu mogli pokriti našim igračima. Sada su se afirmirali riječki dečki, što je naš moto. Ove godine nismo dovodili igrače sa strane! Prošle sezone morali smo pokriti dvije pozicije, trebao nam je bek i jedan igrač koji može biti vođa. Ove godine potpuno smo orijentirani na dečke iz našega kluba, jedino je Maroš Tkač ostao od stranaca, ali njega ne smatramo strancem s obzirom koliko je dugo u Rijeci. To je urodilo plodom ove sezone, ali ništa  ne bi bilo moguće bez odgovornog rada trenera Igora Hinića s pomoćnicim i mladih igrača željnih dokazivanja. Normalno da se klub usporedo s time trudi omogućiti adekvatne uvjete za funkcioniranje, imali smo puno problema, nadamo se da je to iza nas. Jako nas raduje ovakva situacija, zovu nas ljudi sa strane, svima je drago da se Primorje polako diže na zdravim temeljima. Najvažnije je da se pojavljuju novi dečki počevši od Karla Babića, Iva Marića, Noe Burburana do Nike Čubranića... To su dečki na kojima leži budućnost kluba! Jasno da su dobri pojedinci proizvod dobre momčadi okosnicu koje čine nešto stariji igrači, kaže predsjednik Primorja Samir Barać.

Jeste li očekivali ovakav uspon izrazito mlade momčadi?

- Velika je dilema u hrvatskom sportu je li kvaliteta svake godine bolja ii slabija. Mi to ne znamo, nije to lako analizirati. Čim jedan reprezentativac ode iz lige, jasno da je liga slabija. Raduje što jako veliki broj mladih igrača igra prvu ligu, a ja ne znam koliko je to dobro za sport. Gledajući cjelokupni hrvatski sport, dobra granica u seniorskom sportu pomaknula se niže, adolescenti igraju u prvim momčadima. Zbog nedostatnih financija, nema kvalitetnijih igrača. Nas to raduje, jer je škola Primorja itekako poznata u našem vaterpolu.

Primorje je prošle godine dobilo Trofej Nardelli, nakon pet godina opet imate najbolju školu vaterpola u državi?

- Najviše nas raduje da djece ima, da se trenerski kadar posložio nakon što nam se dogodio odljev trenera. Ovi rezutati veliki su motiv svima u klubu na čelu s upravom, a posebice lokalnoj zajednici, koja ulaže u mlade.

Što očekujete uoči utakmice protiv Radničkog u idućem kolu?

- Razgovarajući s trenerom i igračima, spoznao sam da je najvažnije da se oni u ovom trenutku osjećaju moćno i spremno. Ispred sebe imaju izazov što je jako dobro, jer imaju motiv. U Kragujevac odlaze bez pritiska, meni osobno i upravi najvažnije je da pruže sve što mogu. Moram napomenuti da je Radnički izraziti favorit, kupili su dosta novih igrača, prije početka sezone istaknuli su ambicije za ulazak u višu ligu. Neka dečki daju sve od sebe, to će biti dovoljno.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT