Samir Barać: U utakmici protiv Hannovera ljubitelji vaterpola mogu se uvjeriti u kvalitetu naše momčadi

Nedjelja, 02. listopada 2022. 13:18 Napisao  I. V.

Vaterpolisti Primorja u ponedjeljak (20) igraju protiv momčadi Waspo 98 Hannovera za koju igra europski prvak Andrija Bašić

Samir Barać
Samir Barać

Vaterpolisti Primorja u ponedjeljak na Kantridi (20) igraju pripremnu utakmicu protiv momčadi Waspo 98 Hannovera, utakmica protiv njemačkog prvaka generalka je pred početak prvenstva i prilika da se riječki ljubitelji vaterpola upoznaju s novom momčadi Primorja.

Ove sezone Primorje se pojačalo upravo s dvojicom bivših igrača Hannovera, povratnikom Petrom Muslimom i Darkom Brguljanom, novi igrači postali su Turčin Kaan Oguzcan (Galatasaray), Nizozemac Kas te Riele (Polar Bears) i Slovenac Jaša Kadivec (Triglav Kranj).

Budući da je otišao samo mladi Noa Burburan (Solaris), prvi put u mandatu predsjednika Samira Baraća momčad se znatno pojačala čime je klub iskazao jasnu ambiciju:

- U priči oko ambicija, mi smo bili opterećeni dugom koji smo preuzeli i koji nam je bio kočnica za iskorak. Sada smo pokazali ambiciju i namjeru da se riješimo toga utega. Najvažnija je poruka da dovođenjem pojačanja želimo pomoći našim mladim igračima u razvoju, tu prije svih mislim na Brubnjaka, braću Čubranić i Vukovića. Na ovakav način želimo ih zadržati, sada imamo dovoljno kvalitetnu momčad da ne moraju odlaziti. Što se tiče Burburana, on je otišao na svoju inicijativu, razgovarali smo s njim, ispoštovali smo njegovu odluku. Sada smo oplemenili momčad s kvalitetnim igračima, došli su iskusni Muslim i Brguljan, Uguzcan, Kas i Kadivec su reprezentativci svojih država, kaže Barać.

Utakmica protiv Waspo 98 Hannovera akraktvna je pozivnica ljubiteljima vaterpola:

- Utakmica će poslužiti za prezentaciju nove momčadi, igramo protiv momčadi koja stalno igra Ligu prvaka, njemački je prvak. Mislim da će se riječki ljubitelji vaterpola uvjeriti u kvalitetu naše nove momčadi. Za Hannover između ostalih igra Andrija Bašić, aktualni europski prvak, poručuje Barać.

loading...