Primorje EB, priopćenje: Ne možemo nastupiti isključivo zbog odgovornosti prema igračima

Ponedjeljak, 03. svibnja 2021. 14:38 Napisao/la  SC
Vaterpolisti Primorja EB
Vaterpolisti Primorja EB Foto: VK Primorje EB/Facebook

Nakon odluke Upravnog odbora Hravtskog vaterpolskog saveza priopćenjem se oglasio i riječki klub.

Priopćenje Primorja EB prenosimo u cijelosti:

Povjerenstvo za natjecanje HVS-a  je kalendarski odredilo da se uzvratna utakmica četvrtfinala Prvenstva Hrvatske protiv ekipe Solarisa odigra 03. svibnja 2021. godine, ipak navedena utakmica, ne može biti odigrana od strane seniorske momčadi, zbog izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom.

Naime, 90% momčadi VK Primorje Erste Bank je zaraženo koronavirusom i isključivo zbog odgovornosti prema zdravlju igrača, Klub je donio odluku da se iz istih razloga ne može nastupiti.

Nažalost, od strane Povjerenstva za natjecanje nije bilo moguće pomaknuti utakmicu za naredno razdoblje, zbog unaprijed određenog termina odigravanja finala Prvenstva Hrvatske. Unaprijed određeni datumi finala vezani su za natjecanje Lige prvaka, u kojem nastupa VK Jug AO, i početka priprema hrvatske vaterpolo reprezentacije za Olimpijske igre.

Ovom odgovornom odlukom čekamo bolje prilike za nastavak play-offa, odnosno kada zdravstveno stanje igrača dozvoli izdržavanje svih napora, nastavit ćemo natjecanje u Prvenstvu Hrvatske, stoji u priopćenju.