PREDRAG SLOBODA PORUČUJE

Superliga iduće sezone počinje bez obzira na LEN

Četvrtak, 24. svibnja 2012. 21:32 Napisao/la  SC

Klubovi su se obvezali da neće igrati pod kapom LEN-a, kaže Sloboda

Vaterpolo Superliga je krenula, 14 najboljih klubova Europe potpisalo je sporazum o pokretanju ovog natjecanja. Primorje, Jug, Mladost, Jadran Herceg Novi, Budva, Primorac, Partizan, Vojvodina, Crvena zvezda, Eger, Vasas, Szeged, Barceloneta i Pro Recco spremni su se suprostaviti Europskoj federaciji (LEN). Do sastanka s predstavnicima LEN-a trebalo je doći u Debrecenu, ali nitko se nije pojavio od strane LEN-e.

- Superliga je odluka 14 klubova.  Radi se o velikom nezadovoljstvu klubova naspram europske krovne organizacije (LEN). Klubovi jako puno novaca troše i daju LEN-i, a od toga nemaju ništa. Neke pravila LEN-e direktno štete klubovima. Sustav je tako da klubovi financiraju LEN, a ne obrnuto. Imate 32 klubova u LEN kupovima, i 16 u Euroligi. Svaki klub na početku sezone plati deset tisuća eura, dakle to je 500 tisuća eura. Svaku utakmica se mora prenositi i besplatno moramo ustupiti signal LEN-i. To košta pet tisuća eura po utakmici. Kada se zbroji to ide u milijunske svote koji se plaćaju, rekao je Predrag Sloboda, predsjednik Primorja EB, u razgovoru za Radio Rijeku.

- Savezi nisu uključeni u osnivanje lige i to je važno naglasiti. Sastali smo se i potpisali deklaraciju i svi klubovi su se obvezali sudjelovati u Superligi i ne igrati niti jedno natjecanje pod kapom LEN-a, dodao je Sloboda.

- Jadranska liga će se i dalje igrati, jedino iduće sezone neće igrati Pro Recco koji će biti dio Superlige. Rezultati se vrednuju za hrvatsko prvenstvo, a ostali klubovi mogu igrati u LEN natjecanjima ako žele, osim naravno onih koji igraju Superligu, dodao je Sloboda.

- Dotaknuli smo se teme marketinga, sudaca, prijenosa... Idući sastanak je 16. lipnja u Zagrebu. Oformit ćemo prvenstvo za natjecanje. Liga je stvorena, liga postoji i igrat će se. Liga bi trebala krenuti početkom listopada. Sigurno je da ćemo igrati cijeli vikend da se smanje troškovi. Dakle, ako u petak otputujemo u Dubrovnik na utakmicu s Jugom u nedjelju ćemo igrati protiv Jadrana iz Herceg Novog. Sigurni samo da LEN neće ostati van ove priče, koliko god ignoriraju njeno postojanje. Ako želi LEN je dobrodošao, ako ne liga ide svejedno, zaključio je Predrag Sloboda u razgovoru za Radio Rijeku.

loading...