Pogledajte zadnja dva napada Primorja EB; Glavan: U Dubrovnik idemo pobijediti

Četvrtak, 26. travnja 2012. 09:22 Napisao  Marko Babić

- Nije gotovo, idemo pobijediti drugu utakmicu. Kao što su oni nas pobijedili pred ovom sjajnom publikom tako i mi vjerujemo da možemo pobijediti u Dubrovniku, rekao je Damir Glavan

Trebala je to biti velika fešta i početak puta prema naslovu prvaka. Vaterpolisti Primorja EB na domaćem terenu zabili su si autogol u finalu doigravanja, teško je uopće zamisliti hoće li Riječani dobiti opet ovakvu priliku u ovoj seriji da u psihološkom smislu steknu prednost.

Vodstvo od 4:1 u prvoj dionici, slaba igra Juga u napadu i obrani, neiskorišten peterac Petra Muslima, nekoliko sjajnih obrana Frane Vićana, prije svega nakon pokušaja Ivana Krapića, usmjerile su utakmicu u vode u kojoj su Riječani od ugodnog vodstva došli u situaciju da love rezultat. I tek tada je zapravo do izražaja došao umor o kojem svi pričaju, dok je kolao adrenalin i dok su lopte prolazile pored Vićana o umoru nitko nije razmišljao.

- Nažalost, propustili smo prvu šansu. Krenuli smo jako dobro u utakmicu, Jug je stisnuo i uspio se nametnuti. Mi nismo uspjeli dvije četvrtine zabiti pogodak. Vratili smo se u utakmicu, jako puno smo snage potrošili da to napravimo, rekao je Damir Glavan, vaterpolist Primorja EB ponudivši malo optimizma nakon poraza i utakmice u kojoj njegova momačad 19 minuta i 13 sekundi nije dala pogodak. Riječani sada moraju dobiti dvije od tri utakmice na Gružu da bi osvojili naslov. Priliku će dobiti već ovoga vikenda, utakmice su na rasporedu u subotu i nedjelju.

- Nije gotovo, idemo pobijediti drugu utakmicu. Kao što su oni nas pobijedili pred ovom sjajnom publikom tako i mi vjerujemo da možemo pobijediti u Dubrovniku. Idemo se boriti, ustvrdio je Damir Glavan.

S druge strane Jug je na kraju stigao do pobjede kojom si je širom otvorio vrata prema novom naslovu prvaka, 50. trofeju u Jugovoj povijesti.  

- Nakon lošeg ulaska u utakmicu, posložili smo obranu. Napad nije bio ništa posebno, ni na jednoj ni na drugoj strani. Mi smo zaigrali agresivnije, Primorje EB je stigao umor nakon teških utakmica s Mladosti. Napravit ćemo sve da zaključimo ovu finalnu seriju u Dubrovniku, ali radi se o dvije podjednake momčadi tako da je teško nešto prognozirati, ustvrdio je Frano Vićan.

loading...