Kup: Primorje EB i Solaris odigrali neodlučeno, odluka odgođena za nedjelju

Subota, 22. listopada 2022. 21:46 Napisao/la  SC
Kup: Primorje EB i Solaris odigrali  neodlučeno, odluka odgođena za nedjelju

Kup Hrvatske, Skupina A, 2.kolo

SOLARIS - PRIMORJE EB 12:12 (3:4, 0:2, 5:3, 4:3)

Šibenik, Crnica. Suci: Nenad Periš, Robert Tiozzo

Vaterpolisti Primorja EB i Solarisa odigrali su neodlučeno (12:12) u 2. kolu raizgravanja po skupinama za plasman na Final Four u kupu.

Riječki vaterpolisti bolje su počeli utakmicu, na odmoru su vodili 6:3, u nastavku su primili čak 9 pogodaka.

Primorje EB i Solaris imaju isti broj bodova u Skupini A, pobjednik skupine i sudionik Final Foura bit će poznat nakon utakmica 3. koje se igraju u nedjelju: Primorje - POŠK (10), KPK - Solaris (11.45).

 Sada su nakon dva odigrana kola Primorje EB i Solaris bodovno izjednačeni (4 boda), međusobno dakako poravnati, ali gol-razlika je vrlo bliska, slična. Riječani +13 (31:18), Šibenčani +12 (30:18).

To znači da u nedjelju slijedi objema momčadima juriš na gol suparnika, od prve sekunde, a ne minute.

Pravila su naime kristalno jasna u ovom slučaju, o pobjedniku skupine ili prvoplasiranom će odlučivati bolja gol-razlika.

Budući da Primorje EB igra protiv OVK POŠK-a, a Solaris protiv KPK, dakle po kvaliteti dosta srodnih ili sličnih suparnika, neizvjesnosti ne bi trebalo nedostajati.

Sunčani i Bankari, kako se tepa još Solarisu i Primorju EB odigrali su sjajnu utakmicu, s podosta preokreta. Vratari jako, jako dobri. Šibenski čuvar mreže Marin Šparada 10 obrana, a riječki Mauro Čubranić još više, 15.

Početak, pa i veći dio utakmice čak i nije naviještao takvu dramu.

Primorje EB je naime povelo 4:1, te 6:3 što je bio rezultat nakon polovice utakmice. Još sredinom treće četvrtine su Hinićevi učenici imali više-manje komotnih 3 gola plusa (8:5), a onda…

Onda uzvraćaju Šibenčani, ali posebno se u njihovim redovima istaknulo ljetošnje pojačanje, Noa Burburan. Koji je došao iz, pogađate – Primorja EB.

Kao u poslovici, “tko će kome, ako ne…”. Prvo Luka Rak smanjuje na 8:6, a onda iz dva peterca Noa Burburan poravnava na 8:8. Drugi peterac je bio samo 11 sekundi prije kraja treće dionice. Svejedno, i tako malo vremena je bilo dosta Primorju EB za postići gol – sekundu prije kraja četvrtine, 9:8 za goste (Niko Čubranić).

Samo, nije još sve ‘rekao’ Noa Burburan.

Početkom zadnje četvrtine, opet peterac za Solaris i opet Burburan (9:9). Isti igrač malo kasnije postiže i svoj četvrti gol, te dovodi Solaris prvi put na utakmici u vodstvo – (10:9). Do kraja malo manje od šest minuta. Od tada pa do kraja susreta, igra gol na gol, u kojoj j Primorje EB pet bilo bliže pobjedi.

Naime, kada je Tin Brubnjak pogodio za 12:11 do kraja utakmice je ostalo 50 sekundi.

Još jedan praktički napad za domaćina. Bila su dva, ako ćemo preciznije jer je prvi šut Jakovčevića vratar Čubranić obranio, slijedio je drugi napad Solarisa i njega je golom završio Paolo Jakovčević. Bilo je to samo 15 sekundi do kraja. Drama subotnje večeri, za produljenje drame i na nedjeljno prijepodne.