VISOKA POSLOVNA ŠKOLA

Ivan Krapić održao predavanje na PAR-u

Četvrtak, 22. veljače 2024. 18:54 Napisao/la  K. S.
Ivan Krapić održao je predavanje na PAR-u
Ivan Krapić održao je predavanje na PAR-u

Ivan Krapić bio je gost Visoke poslovne škole PAR. Aula PAR-a gotovo pa je bila pretijesna za sve koji su želi poslušati što o svojem sportskom i životnom putu ima za reći kapetan svjetskih prvaka iz Dohe, 34-godišnji riječki vaterpolist i nekadašnji student PAR-a.

Nije Krapić jedini hrvatski sportaš koji je pohađao PAR, ali je član one prve generacije sportaša-studenata, jedan od onih primjer kojega su slijedile njegove brojne kolegice i kolege.

Ulogu svojevrsnog moderatora na sebe je preuzela Gordana Nikolić, dekanica PAR-a uspjela je iz svog sugovornika izvući nekolicinu zanimljivih odgovora, u opuštenoj atmosferi Krapić je otkrio nekoliko detalja koje je malo tko imao prilike čuti.

Poput onog da je za sve njegove vaterpolske uspjehe najzaslužniji Samir Barać.

- Kada je Samir došao u Primorje, a došao je kao kapetan olimpijskih pobjednika iz Londona, otkrio sam da je sve što sam do tada radio i što sam o sportu mislio bilo krivo. Samir nam je pokazao put kojim moramo ići, kakav pristup sportu i odnos prema sportu moramo imati, naglasio je Krapić.

Zanimljivo, Samir Barać također je bivši student PAR-a, na kojega su upisao nakon Ivana Krapića.

Sport i obrazovanje bili su tema druženja nazvanog „Od studenta PAR-a do svjetskog prvaka“, stvaranje radnih navika, disciplina, odgovornost prema obavezama, upornost, odlike su koje svakom sportašu uvelike pomažu prilikom studiranja, varaju se svi oni koji misle da je lako uskladiti sve sportske i studentske obaveze.

- Diplomirao sam 2016. godine, nisam baš bio idealan student, tri godine sam završio u pet godina, ali mi je bilo jako bitno da to napravim. PAR sam doživio kao dio obitelji, ta obiteljska atmosfera koja vlada na PAR-u i koja je i tada vladala bila mi je jako važna od samog početka. I u tome sam se našao, kazao je Ivan Krapić.

Prisjetio se Krapić i svojih početaka, rekao je da mu je vaterpolo bila igra sve dok nije ušao u prvu momčad i dok nije shvatio da u vrhunskom sportu moraš sve podići na višu razinu posvećenosti, da se moraš prilagoditi momčadi ili te jednostavno neće biti.

Prisjetio se i svih najvećih uspjeha ostvarenih s reprezentacijom, govorio o tome koliko je svakom sportašu važan nastup za dres s nacionalnim grbom, otkrio je da su mu najljepši trenuci u karijeri bili oni provedeni u Primorju, za prvu momčad svog matičnog kluba Krapić je igrao punih 11 sezona, od 2005. do 2016. godine, otkrio je i da nikada ne bi mogao biti trener zbog svega onoga što treneri proživljavaju tijekom utakmica.

- U životu sportaša najvažniji je motiv. I to ne motiv za utakmice, svi mi volimo igrati utakmice, najvažniji je motiv da ostaneš u treningu. Meni toga još uvijek ne nedostaje i mislim da trenutačno igram najzreliji vaterpolo u životu, zaključio je Ivan Krapić.

Krapić je Visokoj poslovnoj školi darovao svoju reprezentativnu majicu s potpisom, za uzvrat je također dobio dar, ali vrlo zanimljiv dar.

Naime, Gordana Nikolić kapetanu hrvatske vaterpolske reprezentacije darovala je vaučer za studiranje na PAR-u, ali ne vaučer za Krapića, već vaučer kojega Krapić može darovati kome god zaželi pa vrijedi vjerovati da će PAR-ova sportska obitelj, a kroz nju su osim Krapića prošli i olimpijska pobjednica Sara Kolak, Samir Barać, Ivana Miloš, Ivan Vargić i brojni drugi, u budućnosti biti još bogatija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.