IGOR PEZELJ Prvi cilj u Budimpešti je osigurati nastup na Olimpijskim igrama

Nedjelja, 12. siječnja 2020. 17:20 Napisao/la  V. P.

Vaterpolo je takav sport da ako ne radiš u klubu u svom gradu, sve teže je otići negdje drugdje, kaže pomoćnik izbornika Ivice Tucka koji više ne radi u Primorju

Igor Pezelj
Igor Pezelj Foto: Valentina Prokić

Riječki vaterpolski trener Igor Pezelj član je stručnog stožera hrvatske reprezentacije koja čeka početak Europskog prvenstva u Budimpešti.

Prvi suparnik Hrvatskoj je Njemačka, dvoboj se igra 14. siječnja. U skupini su još Slovačka i Crna Gora.

- Atmosfera je super, nema nikakve napetosti, ni ozljeda. Nadamo se da će sve biti dobro. U subotu navečer smo stigli u Budimpeštu, hotel je odličan, hrana također, vrijeme je super. Neke stvari smo uočili u pripremnom dvoboju sa Rusijom koje želimo popraviti. No, sve je to samo fina glazura, svi su spremni za početak prvenstva, rekao je Tucakov pomoćnik Igor Pezelj.

Hrvatska reprezentacija u Budimpešti ima jasan cilj:

- Naš prvi cilj na Europskom prvenstvu je osigurati nastup na Olimpijskim igrama, a to znači borba za medalju. Nadamo se da ćemo se uspjeti plasirati, jer samo jedan ide na Olimpijske igre. Već su se kvalificirali Italija, Španjolska i Srbija,  ako one u poretku budu na vrhu Europskog prvenstva, na Olimpijske igre ide prva reprezentacija u poretku iza njih koja se još nije plasirala. Osim nas put na Olimpijske igre traže još Mađari koji su domaćini, uvijek neugodni Grci, Crna Gora,.... Svi žele na Olimpijske igre, kaže Pezelj.

Budimpešta nije posljednja prilika za Tokio.

- Krajem ožujka je u Nizozemskoj se igra kvalifikacijski turnir na kojem će mogućnost plasmana na Olimpijske igre steći još tri reprezentacije. Tako da ima mjesta za sve četiri jake europske reprezentacije, ali svakako bi bilo bolje sada osigurati Olimpijske igre, jer u ožujku je posljednja prilika i kada se nešto mora, onda je najteže, kaže Pezel koji je član stručnog stožera do kraja olimpijskog ciklusa.

Pezelj više nije trener u školi vaterpola Primorja EB:

- Nije više imalo smisla. Vaterpolo je takav sport da ako ne radiš u klubu u svom gradu, sve teže je otići negdje drugdje, nema smisla  daleko od obitelji raditi za plaću koju potrošiš na troškove života, zaključuje Pezelj.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT