IGOR HINIĆ Zadovoljan sam radom i trudom koji su dečki uložili, a rezultat ne može doći preko noći

Srijeda, 29. svibnja 2019. 12:10 Napisao/la  V. P.

U ekipi koja igra godinu dana zajedno mora postojati kvaliteta više u narednoj godini. Daljnji napredak ovisi o kapacitetima nas i svih oko nas, kaže trener vaterpolista Primorja EB

Igor Hinić (Primorje EB)
Igor Hinić (Primorje EB) Foto: VK Primorja EB

Vaterpolisti Primorja Erste bank sezonu su završili na sedmom mjestu prvenstva Hrvatske, dok su u A-2 Regionalnoj ligi osvojili četvrto mjesto.

Rezultat je u skladu sa mogućnostima momčadi u datom trenutku, jer u Primorju EB trener Igor Hinić praktički je počeo iz početka slagati momčad od domaćih vaterpolista koji su imali malo ili nikakvo iskustvo igranja u seniorskoj momčadi.

- Zadovoljan sam kako dečki rade i koliko se trude. Rezultat ne može doći preko noći, to je ono što uvijek ponavljam. Teško je govoriti je li se moglo više, možda jest,a možda i nije, ali puno stvari utječe na završni rezultat. Sve se gleda kroz projekciju prve momčadi, ali svi zajedno u klubu, rad svih nas od Uprave, do struke i igrača mora biti u koheziji. Ja radim najbolje što mogu i znam, dečki rade što od njih tražim, a također i svi članovi Uprave rade i daju koliko mogu da bi stabilizirali klub, mišljenja je trener vaterpolista Primorja EB Igor Hinić.

Činjenica jest da se u Primorju ne mogu "rastezati" više od mogućnosti, postoji dug koji treba vratiti u iduće dvije godine, a funkcioniranje kluba održava se u zadatim parametrima.

- Moja želja i težnja, a vjerujem i svih nas je da budemo što bolji. Sve ovisi o financijama, a znamo gdje nam je gospodarstvo. Preživjeli smo godinu i idemo dalje. Igrači žive za ovaj sport, najviše su pod povećalom nakon ovakvog ili onakvog rezultata, ali ja znam koliko su truda uložili i vidim napredak, dodaje Hinić koji ostaje trener Primorja EB.

Što se tiče igračke križaljke za sljedeću sezonu ona bi trebala biti poznata idućeg tjedna.

- Nastavljamo s radom jer će stanka brzo proći i trebamo se pripremiti za novu sezonu. U ekipi koja igra godinu dana zajedno mora postojati kvaliteta više u narednoj godini. Daljnji napredak ovisi o kapacitetima nas i svih oko nas, zaključio je Igor Hinić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT