IGOR HINIĆ

Pokušavam preuzeti odgovornost za mlade igrače

Utorak, 15. listopada 2019. 13:47 Napisao  I. V.

Neke stvari dolaze u životu kada za to dođe pravo vrijeme. Ne znači da će to biti ove godine iako bismo svi bili sretni da bude tako, kaže trener vaterpolista Primorja

Igor Hinić
Igor Hinić

 

Vaterpolisti Primorja u četvrtak u Novom Sadu igraju zadnju utakmicu 5. kola A-2 Regionalne lige.

Pogled na ljestvicu ukazuje da bi momčad Igora Hinića eventualnom pobjedom uhvatila priključak s Radničkim i Solarisom, koji zauzimaju dva mjesta koja vode u A-1 ligu.

Takva mogućnost ukazuje na zanimljiv potencijal mlade riječke momčadi, koja je na početku sezone ostvarila tri pobjede, a jedini poraz doživjela je od vodećeg Solarisa.

- Teško je nešto konkretno reći u tom smislu. Za sada sam zadovoljan, ali jako je puno bodova u igri. Osim gostovanja u Novom Sadu, odmah nakon toga igramo protiv Zemuna, pa odmah odlazimo u Kragujevac... Želim reći da moramo čvrsto stajati na zemlji, jer se puno toga može promijeniti već u idućih desetak dana. Time ne umanjujem pobjede koje smo ostvarili do sada, i to protiv direktnih konkurenata. Žao mi je utakmice protiv Solarisa! Kada sam pogledao snimku, vidio sam da uopće nismo igrali toliko loše koliko smo individualno griješili, što su njihovi igrači znali iskoristiti, kaže trener Igor Hinić.

Evidentan je pomak u igri iako ste u odnosu na prošlu sezonu ostali bez nositelja igre?

- Sigurno da nam nedostaju iskusni igrači iz prošle sezone, Peroš, Aksentijević i Putt, koji je australski reprezentativac. Ponavljam da je puno bodova u igri i da ovako moramo nastaviti. Kada sam rekao da nam raspoored nije dobar u prvom dijelu prvenstva, mnogo su me gledali u čudu. Kod kuće smo igrali protiv Solarisa, koji je prema mojem mišljenju najjača momčad lige, te Zemuna i Galeba iz gornjeg dijela ljestvice. Galeb ima šetoricu igrača iz Jadrana i POŠK, razlika je u našoj utakmici bila je u spremni. Ostale utakmice protiv šest, sedam utakmicu iz vrha igramo u gostima.   

Momčad je toliko mlada da sigurno ima još potencijala?

- Naravno da ima, svi igrači nadaju da će postati standardni igrači u A-1 ligi. Imamo jako puno mogućnosti za napredak, fizički i taktički, a što će biti, tko zna.

Rezultatima se manje opterećujete nego razvojem igre?

- Nije da mi rezultat nije važan. Pokušavam preuzeti odgovornost za mlade igrače koje smo bacili u vatru, neki su možda mislili da će rezultati doći na brzinu. Neke stvari dolaze u životu kada za to dođe pravo vrijeme. Ne znači da će to biti ove godine iako bismo svi bili sretni da bude tako. Kada igrači budu na potrebnoj razini, rezutati će doći sami od sebe bez obzira kakve zahtjeve postavljali pred njih.

Kakvi su financijski i logistički uvjeti u kojima se razvijate?

- Iskreno, problema će uvijek biti samo je pitanje na koji će se način rješavati. Imamo mladu momčad, i ja spadam u mlade trener prema stažu, nemamo se potrebe zamarati s određenim stvarima. Naravno da uvijek može bolje, naravno da svi želimo da bude bolje, ali tako je, kako je. Svaki pojedinac treba pokušati sebe izgraditi najbolje što zna, treba ulagati u budućnost ako je vidiš. Ako je ne vidiš, onda imaš problem.