REGIONALNA LIGA

HVS donio odluku o proširenju, Primorjaši će igrati kvalifikacije

Petak, 06. ožujka 2020. 21:07 Napisao/la  SC
Primorje EB u kvalifikacijama za ulazak u Premier ligu
Primorje EB u kvalifikacijama za ulazak u Premier ligu

Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je na sjednici održanoj u petak, 6. ožujka, telefonskim putem i elektronskom poštom, donio odluku o proširenju odnosno povećanju klubova u Regionalnoj ligi, grupa A 1 u sezoni 2020./21. s 10 na 12 klubova.

Ujedno, donesena je odluka da se od sljedeće sezone 2020./21. dosadašnja A 1 liga zove Premier liga dok će se dosadašnja A 2 liga zvati Prva regionalna liga ili A 1 Regionalna liga.

Tako će Radnički i Solaris direktno ući u Premier ligu, dok trećeplasirano Primorje EB čeka dvoboj kvalifikacija s posljednjeplasiranim sastavom A-1 lige, što će vjerojatno biti Partizan.

Igrat će se dvije utakmice, a u prvoj je Primorje EB biti domaćin.

Primoršajima subotnja utakmica sa POŠK-om neće biti posljednja uoči prvenstva Hrvatske u travnju već zagrijavanje za kvalifikacije za ulazak u Premier ligu.

Desetoplasirani klub iz grupe A 1 u sezoni 2019./2020. će odigrati 2 utakmice doigravanja s trećeplasiranim klubom iz grupe A 2 za ostanak - ulazak Premier ligu za sezonu 2020./2021.

U obrazloženju odluke o povećanju broja klubova, članovi Upravnog odbora Regionalne lige naveli su:

"Sagledavajući tijek i samu završnicu prvenstva RL u sezoni 2019./2020. u grupi A 1 a posebno u grupi A 2, Upravni odbor Regionalne lige je razmišljao o eventualnom proširenju grupe A 1 s 10 na 12 klubova za sljedeću sezonu. Naime, očigledno je da je dio klubova u grupi A 2 ravnopravan s kvalitetom nekolicini klubova u donjem dijelu lige, u grupi A 1 što potvrđuje još uvijek neizvjesna završnica prvenstva u grupi A 1 gdje će se tek u posljednjem kolu saznati redoslijed 3 posljednjeplasirana, što znači da će se tek u subotu 7. ožujka saznati tko bi od klubova 'ispao' u grupu A2, tko bi igrao kvalifikacije a tko bi se 'spasio'."

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT